Στη Ρώμη ο Τραμπ – Συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο

tramp-papas-fragkiskos
Διαβάστε επίσης

Στην Ρώμη βρίσκεται από χθες ο πρόεδρος ΗΠΑ, όπου σήμερα το πρωί θα συναντηθεί με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Η Ρώμη αποτελεί τον πρώτο ευρωπαϊκό σταθμό της περιοδείας του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες επισκέφθηκε αρχικά την Σαουδική Αραβία και κατόπιν το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Από την Ρώμη, ο αμερικανός πρόεδρος θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ και μετά θα επιστρέψει στην Ιταλία, και την Σικελία, για την σύνοδο της G7 στην Ταορμίνα.

Το προεδρικό αεροσκάφος προσγειώθηκε χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο, όπου είχαν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Για σήμερα στις 09:30 το πρωί είναι προγραμματισμένη η συνάντησή του με τον επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, με τον οποίο φαίνεται ότι έχουν διαφορετικές απόψεις σε πολλά θέματα, όπως στην μετανάστευση, την φιλελευθεροποίηση της οικονομίας, την θανατική ποινή κα. Μπορεί όμως να επικεντρώσουν την συζήτησή τους σε θέματα στα οποία συμφωνούν, όπως είναι οι αμβλώσεις.

Αμέσως μετά, ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία των ΗΠΑ θα ξεναγηθούν στην Καπέλα Σιστίνα. Στο πρόγραμμα του Τραμπ περιλαμβάνεται επίσης μια συνάντηση με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Ιταλίας ενώ την ίδια ώρα η Μελάνια Τραμπ θα επισκεφθεί το παιδιατρικό νοσοκομείο Μπαμπίνο Τζεζού.

Παλαιότερα άρθρα: