Συνελήφθη ο τρίτος τρομοκράτης των Βρυξελλών

Le-troisieme-suspect
Διαβάστε επίσης

Ο καταζητούμενος Νατζίμ Λαχράουι, ο τρίτος βομβιστής του αεροδρομίου των Βρυξελλών, συνελήφθη σήμερα το πρωί στις Βρυξέλλες στην περιοχή της Άντερλεχτ.

Οι βελγικές αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του επίδοξου δράστη από χθες, όταν διέφυγε μετά την αποτυχημένη προσπάθεια πυροδότησης των εκρηκτικών του στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ.

Ο Νατζίμ Λαχράουι, ο οποίος διέφυγε, όταν ο εκρηκτικός μηχανισμός τον οποίο είχε μαζί του δεν εξερράγη, είναι γνωστός ως ο «άνδρας στα λευκά» και είναι ειδικός στην κατασκευή βομβών, με τις αρχές να υποστηρίζουν ότι ήταν αυτός που είχε κατασκευάσει τα γιλέκα αυτοκτονίας των επιθέσεων στο Παρίσι. Πρόκειται, επίσης, για τον τρίτο άνδρα που διακρίνεται δίπλα στους δύο μαυροντυμένους αδελφούς Χαλίντ και Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι, τους δράστες της χθεσινής τραγωδίας.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, είχε ταξιδέψει μαζί με τον Αμπντεσλάμ στην Ουγγαρία, τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Πρόκειται για τον άνδρα που στη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα, διακρίνεται δίπλα από τους δύο μαυροντυμένους αδελφούς Χαλίντ και Ιμπραήμ Ελ Μπακράουι, που φέρονται να ευθύνονται για το χθεσινό μακελειό στις Βρυξέλλες.

Παλαιότερα άρθρα: