Συνεχίζει να προκαλεί ο Σόιμπλε την Ελληνική Κυβέρνηση

soimple1424362996
Διαβάστε επίσης

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση κατέστρεψε τελείως την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων της που είχε ανακτηθεί κατά το παρελθόν. Αυτό είναι ένα σοβαρό πισωγύρισμα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφανγκ Σόιμπλε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ότι λέει ψέματα στον ελληνικό λαό.

«Μέχρι τον Νοέμβριο η Αθήνα ήταν σε έναν δρόμο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο από την κρίση. Πάει αυτό. Δεν ξέρω τι να κάνω τώρα με την Ελλάδα», ανέφερε ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας σε εκδήλωση στο Βερολίνο, ενώ πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει κανέναν στους διεθνείς θεσμούς ο οποίος να μπορεί να του πει τι σκοπεύει τελικά να κάνει η Αθήνα.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ακόμη ότι κανένας ξένος επενδυτής δεν θέλει να αγοράσει ελληνικά ομόλογα μικρής διάρκειας. Επισήμανε μάλιστα ότι η έκδοση T-Bills από την Ελλάδα κατέστρεψε και την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Αναφερόμενος στα μέτρα που θα λάβει η ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Σόιμπλε επισήμανε ότι δεν αναμένει από την κυβέρνηση να τηρήσει την προεκλογική της υπόσχεση για εισαγωγή υψηλότερων φόρων στους πλοιοκτήτες.

«Ακόμη και η ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση δεν θα κρατήσει αυτή την υπόσχεση», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και, αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση του ελληνικού χρέους, τόνισε ότι η αιτία είναι το γεγονός ότι η χώρα ζούσε επί χρόνια πάνω από τις δυνατότητές της.
Υπογράμμισε, τέλος, ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει πολεμικές αποζημιώσεις.

Παλαιότερα άρθρα: