ΣΥΡΙΖΑ: Τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν είναι ασφαλή!

osee
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτηση βουλευτών του στη Βουλή καταγγέλλει ότι η ανεξέλεγκτη εργασιακή εκμετάλλευση του προσωπικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην ασφάλεια των δρομολογίων της. Οι 8 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν στοιχεία που δείχνουν πως ο Διοίκηση της εταιρίας που έχει οριστεί από την κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για εξαντλητικές ώρες εργασίας των μηχανοδηγών στα τραίνα με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση πολλές φορές να κάνουν τη δουλειά τους.
Οι βουλευτές που υπογράφουν την ερώτηση είναι οι Δ. Στρατούλης, Ευγενία Ουζουνίδου, Χρ. Καραγιαννίδης, Αλ. Μητρόπουλος, Κ. Μπάρκας, Μαρία Μπόλαρη, Γ. Σταθάς, και Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Οι παραπάνω ζητούν με την ερώτησή τους να γίνουν οι άμεσες ενέργειες για να πάψει η ανεξέλεγκτη υπερεργασία των μηχανοδηγών ώστε να καταστούν ασφαλή τα δρομολόγια των τραίνων. Επίσης εκφράζουν το αίτημα να κατατεθούν στη Βουλή τα πορίσματα των ελέγχων από τα αρμόδια όργανα που μπορεί να έχουν γίνει στην εταιρία.
Είναι όντως λυπηρό το γεγονός ότι στη φάση της κρίσης η διαρκής προσπάθεια μείωσης του κόστους εκ μέρους εταιριών φέρνει τους εργαζόμενους στα όρια των φυσικών τους ικανοτήτων. Το αποτέλεσμα είναι όπως σε αυτή την περίπτωση, ακόμη και η μείωση των όρων ασφάλειας στην παροχή της υπηρεσίας, στην προκειμένη των μεταφορών.
Αναρωτιέται κανείς αν τα ανεπτυγμένα ευρωπαϊκά κράτη με τα νοικοκυρεμένα δημοσιονομικά που απαιτούν από την Ελλάδα να τα νοικοκυρέψει εξ ίσου, θα επέτρεπαν σε δημόσια εταιρία να παρέχει υπηρεσίες αμφιβόλου ασφάλειας με σκοπό τη μείωση του κόστους της.

Άλλο όμως ένα ερώτημα που προκαλεί έκπληξη είναι πρέπει να διακυβεύονται τόσο σοβαρά ζητήματα όπως η ατομική ασφάλεια για να κατατεθεί μια τέτοια ερώτηση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή; Δεν είναι αρκετή και μόνο η ανεξέλεγκτη εκμετάλλευση του εργατικού δυναμικού της ΤΡΑΙΝΟΣΕ; Φαίνεται πως η οικονομική ύφεση στην Ελλάδα ιεραρχεί τα ζητήματα διαφορετικά ακόμη και για την αριστερή αντιπολίτευση.

Πληροφορίες αντλήθηκαν από avgi.gr

Παλαιότερα άρθρα: