Τα γύρισε η τρόικα για τη ρύθμιση για τα δάνεια και απαιτεί ένα συνολικό πακέτο!

MONEY2
Διαβάστε επίσης

Συγκεκριμένα, και ενώ τις προηγούμενες μέρες διέρρεε ότι δεν έχει υπάρξει κάποια σημαντική διαφωνία από την τρόικα επί του σχεδίου της κυβέρνησης, ξαφνικά κατά την τελευταία συνάντησή της με το οικονομικό επιτελείο η τρόικα άλλαξε στάση και ζήτησε να υπάρξει συνολική ρύθμιση που να καλύπτει τα «κόκκινα» δάνεια και των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Για την αλλαγή στάσης από την τρόικα ενημέρωσε κυβερνητικός αξιωματούχος ο οποίος μετείχε στη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι η νέα απαίτηση των εκπροσώπων των δανειστών ανατρέπει τον έως τώρα σχεδιασμό της ελληνικής πλευράς. Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο της κυβέρνησης ήταν κατά το αμέσως προσεχές διάστημα να δημοσιοποιούνταν η ρύθμιση για τα επιχειρηματικά «κόκκινα» δάνεια και σε δεύτερη φάση να ερχόταν η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια των φυσικών προσώπων.

Τώρα, θα πρέπει να διευρυνθούν τα κριτήρια και οι παράγοντες που θα ληφθούν υπόψη για μια «ρύθμιση- πακέτο», και το πιθανότερο είναι ότι το σχετικό πλαίσιο θα καθυστερήσει περαιτέρω και θα κατατεθεί προς ψήφιση μετά την επιστροφή των επικεφαλής της τρόικας στις αρχές Νοεμβρίου. Χαρακτηριστική είναι, μάλιστα, η δήλωση του αξιωματούχου της κυβέρνησης, ο οποίος είπε ότι «χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά», αφού οι εκπρόσωποι των δανειστών επισημαίνουν ότι στη σχεδιαζόμενη παρέμβαση για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια θα πρέπει να «κουμπώνει» και το πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια των νοικοκυριών.

Παλαιότερα άρθρα: