Τα γύρισε ο Α. Μητρόπουλος: Σύντροφε Αλέξη, δέχομαι την τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο

mhtropoulos
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο πρώην αντιπρόεδρος της βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, έκανε δηλώσεις εκ διαμέτρου αντίθετες με εκείνες που είχε κάνει εναντίον της πρώην κυβέρνησης, την Παρασκευή.
«Σύντροφε, Πρόεδρε, σε ευχαριστώ για την τιμή της πρότασης. Την αποδέχομαι, καλή επιτυχία. Σας τιμώ» έγραψε ο Αλ. Μητρόπουλος σε μήνυμα που απέστειλε στο κινητό του Αλ. Τσίπρα.

«Θεωρώ ότι και αυτή η πρόταση είναι τιμητική, να εκφράσω και με αυτή τη θέση τον πολύπαθο αυτό λαό που με τίμησε», είπε ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega». «Θέλω να δείξω ανωτερότητα και θα τους αποδείξω ότι δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ηθική και νομιμοποιητική βάση για να μου φερθούν έτσι. Αυτή την αδικία θα την αποτιμήσει ο κόσμος στην κάλπη. Δεν θέλω να φανώ αίτιος ενός κακού αποτελέσματος», συμπλήρωσε.

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, παίρνοντας και εκείνος πίσω ουσιαστικά βολές κατά του Α. Μητρόπουλου, σημείωσε, μιλώντας στην ίδια εκπομπή ότι: «Είναι λογικό από τη στιγμή που ο εισαγγελέας ζητάει την άρση της ασυλίας του Αλέξη Μητρόπουλου, ήταν λογικό να ανασταλεί – αφού έχουμε και εκλογές – η δυνατότητά του να είναι βουλευτής. Παρόλα αυτά δεν είπαμε να μην υπάρχει πουθενά και όταν ξεκαθαριστεί αυτό να μπορεί να αξιοποιηθεί ο Αλέξης (Μητρόπουλος) σε οτιδήποτε».

Η ένταση στις σχέσεις Μητρόπουλου και ΣΥΡΙΖΑ προκλήθηκε όταν η Κ.Ε. αποφάσισε ότι δεν θα τοποθετούσε τον Α. Μητρόπουλο σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο.

«Μέχρι την πλήρη εκκαθάριση όσων θεμάτων βρίσκονται σε εκκρεμότητα και τον αφορούν, η εισήγηση προς την Κ.Ε. περιλαμβάνει την δυνατότητα να τοποθετηθεί στην τελευταία θέση εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί», ανέφερε η εισήγηση.
Ο τέως βουλευτής είχε απαντήσει ότι δεν αποδέχεται την μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο και απέδωσε την στάση του κόμματος απέναντί του στην «σκληρή κριτική» που είχε κάνει στους χειρισμούς του Μαξίμου. Φαίνεται ωστόσο τελικά ότι τα βρήκαν.

Παλαιότερα άρθρα: