Τα… κουλά γκρουπ του facebook! Μήπως είσαι κι εσύ μέλος; (ΦΩΤΟ)

group fb
Διαβάστε επίσης

Τα περισσότερα από αυτά θα μπορούσαν να αποτελούν ατάκες που θα κοσμούσαν τις σελίδες ενός λευκώματος. Επειδή, όμως, ζούμε στην εποχή του διαδικτύου, τα λευκώματα έγιναν πλέον ηλεκτρονικά και φιλοξενούνται στις σελίδες του Facebook.

Δακρύβρεχτες προτάσεις, έντονα συναισθήματα, ατάκες που προσφέρουν γέλιο ή θλίψη. Απ΄ όλα έχει ο μπαξές του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Χιλιάδες χρήστες του facebook είναι μέλη των συγκεκριμένων ομάδων και στέλνουν μηνύματα σε φίλους και εχθρούς, με τον δικό τους τρόπο.

Ελεύθεροι, χωρισμένοι, παντρεμένοι, άτομα σε σχέση «complicated», όλοι βρίσκουν μια ομάδα που τους εκφράζει και λέει αυτά που και οι ίδιοι θα ήθελαν να γράψουν σε ένα Status. Τα μέλη των συγκεκριμένων ομάδων συνήθως έχουν βιώσει στο πρόσφατο παρελθόν μια ιστορία ερωτικής απογοήτευσης και ταυτίζονται με ατάκες όπως:

«Ντροπή δεν είναι ν” αγαπάς αλλά να μην εκτιμάς αυτό που έχεις να σ” αγαπάει»
«Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΞΕΧΝΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ…..Η ΘΛΙΨΗ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΠΤΑ»!!!!!!!!!!!!!!!!!!»
«Ο εγωισμός πληρώνεται. Θα σου “ρθει ο λογαριασμός σύντομα.»
«Μοναξιά Καλή Μου Φίλη»
«Το μίσος είναι η άλλη όψη του έρωτα»
«Τι σημασία έχει να με θυμάσαι Όταν εγώ* ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ».

Μια λέξη που εμπνέει ιδιαίτερα τους χρήστες του facebook φαίνεται ότι είναι η λέξη «μαγκιά». Σε οποιαδήποτε version της, «εξιτάρει» άντρες και γυναίκες μέλη, οι οποίοι εντάσσονται κατά χιλιάδες στα συγκεκριμένα group. Ορισμένα παραδείγματα:

«Η Απιστία δεν είναι Μαγκιά,είναι Αυτοταπείνωση!»
«ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ! ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΘΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟ!!!»
«Η μαγκιά είναι γένους θηλυκού»
«ΜΑΓΚΙΑ ΜΟΥ που 9ελω να ζω μεσα στα ΟΝΕΙΡΑ ΜΟΥ».

Εξίσου δημοφιλής με τη λέξη μαγκιά και η λέξη… μαλάκας! Τα ερωτήματα που τίθενται στο facebook… θεμελιώδη και μάλλον ρητορικά! «Ο μαλάκας είναι κλειστό επάγγελμα?» αναρωτιέται ένα γκρουπ, ενώ ένα άλλο αναφέρει: «Είσαι μαλάκας όλες τις μέρες η παίρνεις και ΡΕΠΩ Βρεεεε?» (Το παίρνεις στο πρωτότυπο με Ε).

Αν πάλι είσαι νέος στην ηλικία, δεν αντιμετωπίζεις ερωτικά ή συναισθηματικά προβλήματα και το μόνο σου ζόρι είναι τα της καθημερινότητας, μπορείς απλώς να γελάσεις εάν ενταχθείς σε γκρουπ που σίγουρα θα έχει κάτι που θα σε αφορά. Για παράδειγμα: «Εξεταστική: Κοιτάς ψηλά για φώτιση, κάτω από απογοήτευση, και δεξιά-αριστερά για καμιά πληροφορία… :P».

Δείτε τα γκρουπ του facebook που ξεχώρισε το Thestival:

koyla 14

koyla 13

koyla 12

koyla 11

koyla 10

koyla 9

koyla 8

koyla 7

koyla 6

koyla 5

koyla 4

koyla 3

koyla 2

koyla 1

Παλαιότερα άρθρα: