Τα πιο «γρήγορα» ποτήρια του κόσμου- Πόσο και τι πίνουν οι Έλληνες σε σχέση με άλλους λαούς (ΦΩΤΟ)

party
Διαβάστε επίσης

Υπάρχουν οι «κοινωνικοί πότες», αυτοί δηλαδή που πίνουν για το καλό της παρέας, αλλά και οι άλλοι που επιδίδονται σε λογής κραιπάλες καταπίνοντας οποιοδήποτε ποτό περιέχει γερή δόση οινοπνεύματος. Η έρευνα του Wasted Worldwide δείχνει, μέσω χαρτών, πώς κατανέμεται το αλκοόλ σε όλη την Ευρώπη. Κοινώς: τι πίνουμε, πόσο πίνουμε, ποιο φύλο υπερέχει στην κατανάλωση ποτών, αλλά και ποιο ακριβώς είναι το μέγεθος του προβλήματος αλκοολισμού παγκοσμίως.

Στα δικά μας: Στην Ελλάδα ανά κεφαλή πίνουμε περίπου 14 λίτρα τον χρόνο. Οι άντρες κατέχουν μια καταφανή πρωτιά καθώς πίνουν περίπου 20 λίτρα, ενώ οι ελληνίδες καταναλώνουν περίπου οκτώ λίτρα, κάτι που τις ανεβάζει στη δεύτερη σχετική κατηγορία. Το ποτό που προτιμούμε είναι το κρασί, ενώ τα σκληρά ποτά καταναλώνονται κατά κάτι λιγότερο από την μπύρα.

Ένα περίπου 7% του πληθυσμού έχει προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το αλκοόλ ενώ οι θάνατοι από αλκοόλ είναι σχετικά λίγοι σε σύγκριση με τη Ρωσία και τα κράτη της πρώην ΕΣΣΔ. Όσο για τους πρωταθλητές του ποτού, αυτοί δεν είναι οι ρώσοι, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά κάποιοι… κοντινοί τους, οι λευκορώσοι. Στην αντίπερα όχθη στέκουν τα κράτη της Β. Αφρικής και της Μέσης Ανατολής όπου η κατανάλωση αλκοόλ απαγορεύεται για θρησκευτικούς λόγους.

Παρακάτω στις φωτογραφίες θα δείτε:

Συνολική κατανάλωση αλκοόλ (σε λίτρα) ανά χώρα

1. Συνολική κατανάλωση αλκοόλ (σε λίτρα) ανά χώρα

Πρόβλημα αλκοολισμού ανά χώρα

2. Πρόβλημα αλκοολισμού ανά χώρα

Πόσο πίνουν οι άνδρες (σε λίτρα αλκοόλ) ανά χώρα

3. Πόσο πίνουν οι άνδρες (σε λίτρα αλκοόλ) ανά χώρα

Κατανάλωση μπύρας ανά χώρα

4. Κατανάλωση μπύρας ανά χώρα

Παλαιότερα άρθρα: