Τα θαύματα του Photoshop: Το «πριν» και το «μετά» σε 3 κατατοπιστικότατα ΒΙΝΤΕΟ

4a77263c1a214856cc1282930cc84659_XL
Διαβάστε επίσης

Τα αποτελέσματα του Photoshop είναι ορατά σχεδόν σε κάθε φωτογράφιση περιοδικού, διαφημιστική καμπάνια και τηλεοπτική διαφήμιση.

Τώρα, χάρη στη «διορθώτρια» Ελίζαμπεθ Μoς και το Rare Digital Art, οι άνθρωποι μπορούν να δουν πόση ώρα – αλλά και σε ποιο βαθμό – χρειάζεται για να κάνεις τα μοντέλα απέναντί σου όσο όμορφα «θα έπρεπε» να είναι. Η Μος έχει δημιουργήσει βίντεο που δείχνουν δείχνουν ώρες από Photoshopping συμπιεσμένες σε μόλις 90 δευτερόλεπτα.

«Αυτά τα βίντεο είναι μοναδικά επειδή κανένας από τους πολύ γνωστούς επεξεργαστές δεν κάνει τέτοιου είδους βίντεο,» λέει σχετικά η Μος σε μία συνέντευξη στο PetaPixel. «Η ποιότητα των υπόλοιπων πριν-και-μετά βίντεο είναι αρκετά απαίσια και καθόλου αντιπροσωπευτική από το τι γίνεται τυπικά σε φωτογραφίσεις μόδας ακριβών περιοδικών και σε καμπάνιες.»

Στα παρακάτω βίντεο, η Μος λέει ότι προσθέτει ακόμη και πόρους στα μοντέλα:

Το να βλέπει κάποιος την Μος να αυξάνει το μέγεθος των ματιών και να αδυνατίζει μεγάλα πρόσωπα είναι ενδεικτικό ενός μεγαλύτερου κοινωνικού προβλήματος που υπάρχει γύρω από τα καθορισμένα πρότυπα ομορφιάς που δεν βασίζονται στην αλήθεια. Ποιο είναι τι σημαντικό πράγμα που πρέπει να συγκρατήσουμε; Οι εικόνες είναι αλλαγμένες, έτσι οι γυναίκες πρέπει να σταματήσουν να κυνηγάνε (και να κάνουν είδωλο) ψεύτικα ιδανικά.

 
Παλαιότερα άρθρα: