Τελεσίγραφο Καμμένου για Μουζάλα και στο βάθος η αξιολόγηση

ΚΤΙΡΙΟ ΒΟΥΛΗΣ
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Νάκος

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στις τάξεις της συγκυβέρνησης, καθώς από χθες το βράδυ κάνουν το γύρο του κόσμου οι ντροπιαστικές για την χώρα δηλώσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής Γ. Μουζάλα σχετικά με την ονομασία των Σκοπίων.

Επιπλέον, κύμα αβεβαιότητας επικρατεί και σχετικά με το Συμβούλιο Κορυφής για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος έχει θέσει επί τάπητος το ζήτημα παραίτησης του κ. Μουζάλα για λόγους εθνικής ασφαλείας και αρμονικής συνύπαρξης της συγκυβέρνησης.

«Σιγή ιχθύος από το Μαξίμου»

Μέχρι αυτή την στιγμή η κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που θέλουν τον κ. Μουζάλα να έχει ήδη υποβάλει την παραίτησή του, ενώ σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα προέβη σε μια κυβερνητική σύσκεψη στη Βουλή περίπου στις 9 ώρα με την παρουσία κορυφαίων κυβερνητικών αξιωματούχων, όπως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

«Το δίλλημα του Α.Τσίπρα»

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθεται ο πρωθυπουργός Α.Τσίπρας τις τελευταίες ώρες, καθώς έχει να επιλέξει ανάμεσα σε μια ενδεχόμενη στήριξη προς τον Γιάννη Μουζάλα ή να διακινδυνεύσει την κυβερνητική πλειοψηφία.. Και στο βάθος η αξιολόγηση.

Μέσα σε όλα αυτά, το Μαξίμου ανησυχεί και για το κλείσιμο της αξιολόγησης, καθώς οι συζητήσεις μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των θεσμών δείχνουν ότι η αξιολόγηση δεν πρόκειται να κλείσει πριν το Ορθόδοξο Πάσχα. Οι θεσμοί εμμένουν στις θέσεις τους, ενώ σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα βρεθούν δημοσιονομικά μέτρα 5,25 δισ. ευρώ με το ασφαλιστικό και τη φορολογική μεταρρύθμιση να είναι στο επίκεντρο.

Τέλος, πρέπει στην συγκυβέρνηση να καταλάβουν πως με τα εθνικά θέματα δεν παίζουμε και δεν αφήνουμε ούτε υπόνοιες ούτε μισόλογα, καθώς οι εχθροί παραμονεύουν και δυστυχώς είναι πολλοί και κρυφοί αυτές τις δύσκολες ημέρες που ζούμε.

Ελπίζω οι δηλώσεις αυτές να μην έχουν αντίκτυπο, παρά μόνο σε επικοινωνιακό κομμάτι, καθώς μια ενδεχόμενη συζήτηση σχετικά και με αυτό το ζήτημα θα μπορούσε να επιβραδύνει και να επιδεινώσει την διαπραγματευτική σχέση της χώρας μας σε αυτήν την τόσο δύσκολη συγκυριακά περίοδο.

Παλαιότερα άρθρα: