Τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου στην Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής

MITROPOLITHS KAISARIANIS
Διαβάστε επίσης

H Κυριακή 2 Νοεμβρίου υπήρξε ημέρα γιορτής για την Ιερά Μητρόπολη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού. Με λαμπρότητα, χαρά και συγκίνηση η Ιερά Μητρόπολη και εκατοντάδες πιστών υποδέχθηκαν Τεμάχιο Τιμίου Ξύλου και τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ του ιαματικού.

Η υποδοχή έγινε με κάθε επισημότητα στα προπύλαια του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καρέα, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ, ενώ δεκάδες ιερείς και εκατοντάδες λαού της Ιεράς Μητροπόλεως προσήλθαν για να τιμήσουν και να πάρουν την ευλογία από τα Ιερά Σεβάσματα.

Στην συνέχεια ακολούθησε πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός από τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Δανιήλ, επί τη εορτή της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, καθώς και για την έλευση των Ιερών Σεβασμάτων.

Το Τίμιο Ξύλο και τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ του ιαματικού, ζήτησε να μεταφερθούν στον Καρέα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δανιήλ, από την Ιερά Μητρόπολη Φωκίδος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος έστειλε τα Ιερά Σεβάσματα με τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη και Γέροντα π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη, άνθρωπο με σπουδαίο ιερατικό και ανθρωπιστικό έργο δεκαετιών, για να εκτεθούν προς ευλογία και πνευματική ενίσχυση των πιστών.

Τα Ιερά Σεβάσματα θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρέα έως τις 16 Νοεμβρίου.

Η προσκύνηση του Τιμίου Ξύλου και των Ιερών Λειψάνων θα γίνεται καθημερινά από τις 8.00 π.μ. έως τις 9.00 μ.μ.

S_GeorgeKareas4951

S_GeorgeKareas4985

S_GeorgeKareas5005

S_GeorgeKareas5017

S_GeorgeKareas5036

S_GeorgeKareas5047

S_GeorgeKareas5064

S_GeorgeKareas5157

S_GeorgeKareas5185

S_GeorgeKareas5202

Παλαιότερα άρθρα: