«Τη λέει» η Ντόρα στο Βίτσα για το προσφυγικό

dora bakogianni
Διαβάστε επίσης

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας απαντά στις δηλώσεις της βουλευτή της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη ως προς την προσφυγική κρίση και τη διαχείρισή της από την ελληνική κυβέρνηση.

Η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την ανησυχία της για τις εξελίξεις, επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα, κάνοντας λόγο για ανικανότητα και άρνηση της πραγματικότητας, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι απομονωμένη και η εξωτερική πολιτική της χώρας έχει αποτύχει. Δεν υπάρχει επιχειρησιακό σχέδιο και “βρισκόμαστε με μία Τουρκία που αμφισβητεί το σύνολο των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων”. “Εάν η κυβέρνηση δεν αποφασίσει να οργανωθεί, να δημιουργήσει τις προδιαγραφές για να προφυλάξει τον ελληνικό λαό θα βρεθεί σε ακόμη δυσκολότερη κατάσταση τις επόμενες ημέρες”, προειδοποίησε η κ. Μπακογιάννη.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Βίτσας δηλώνει αισιόδοξος ως προς το ότι θα επιλυθούν τα ζητήματα που θέτει η Τουρκία αναφορικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, διευκρινίζοντας ότι η συμφωνία που έχει υπογραφεί από τα εμπλεκόμενα μέλη προβλέπει “παρατήρηση, καταγραφή και ενημέρωση” της κατάστασης που επικρατεί ανάμεσα στα ελληνικά νησιά και τα τουρκικά παράλια.

Τέλος, για την ανάγκη διαχωρισμού των μεταναστών από τους πρόσφυγες στην “πηγή”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη, ο κ. Βίτσας απάντησε ότι η ταυτοποίηση γίνεται στα κέντρα πρώτης υποδοχής για να συμπληρώσει ότι το 95% των ανθρώπων που φτάνουν στην Ελλάδα είναι πρόσφυγες, ποσοστό που αμφισβήτησε η βουλευτής της ΝΔ.

πηγή: ΤΟ ΕΘΝΟΣ

Παλαιότερα άρθρα: