Θα «δαγκώσει» την παράνομη στάθμευση ο Δήμος Αθηναίων

PARANOMI-STAUMESI_AFTODIOIKISI
Διαβάστε επίσης

Δαγκάνες θα τοποθεήσει η Δημοτική Αστυνομία από την ερχόμενη εβδομάδα σε παρανόμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει φαινόμενα αντικοινωνικής στάθμευσης.

Αυτό προανήγγειλε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης από τη μηνιαία εκπομπή του στον Αθήνα 984, επισημαίνοντας ότι σκοπός του αυστηρού αυτού μέτρου είναι η προστασία του ελεύθερου δημόσιου χώρου, με αιχμή τις πλατείες, τους πεζόδρομους και τις ράμπες εξυπηρέτησης Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες.

«Στην ακραία αντικοινωνική στάθμευση, ο δήμος Αθηναίων θα αρχίσει να δαγκώνει» είπε ο κ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι πρόκειται για εμπεδωμένες κακές νοοτροπίες δεκαετιών, που επιδεινώθηκαν από τη διετή απουσία της Δημοτικής Αστυνομίας. Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο που επαναδραστηριοποιήθηκε, η Δημοτική Αστυνομία έχει βεβαιώσει 56 .000 παραβάσεις (κλήσεις) για παράνομη στάθμευση και 184.000 παραβάσεις για την ελεγχόμενη στάθμευση.

Στην εκπομπή του ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε επίσης στην ξεχωριστή θέση που κατέλαβε η Αθήνα στον παγκόσμιο χάρτη του συνεδριακού τουρισμού. Η Διεθνής Ένωση Συνεδρίων κατέταξε την Αθήνα στην 24η θέση για το έτος 2015, που όπως είπε ο κ. Καμίνης χαρακτηρίστηκε από έντονη πολιτική και οικονομική ρευστότητα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δήμαρχος Αθηναίων και στον καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νίκο Αλιβιζάτο, ο οποίος παρέδωσε προχθές το τελευταίο του μάθημα, λέγοντας ότι έχει ταυτιστεί με τη νομική διδασκαλία έχοντας το προνόμιο να ήταν δάσκαλος ακόμη και για εκείνους που δε βρέθηκαν ποτέ στα θρανία του.

Όσον αφορά το προσφυγικό, καλεσμένος του δημάρχου Αθηναίων στο στούντιο ήταν ο αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου, Δημήτρης Χριστόπουλος, ο οποίος εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξουν οι περσινές ροές, αλλά επεσήμανε ότι η κατάσταση είναι ρευστή αφού δεν είναι σίγουρο ότι θα υλοποιηθεί η συμφωνία με την Τουρκία και ότι χρειάζεται η χώρα μας να ξεκινήσει τη διαδικασία κοινωνικής ένταξης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων συζήτησε στο στούντιο και με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Τεχνόπολης του δήμου Αθηναίων, Κωστή Μπιτζάνη για το καλλιτεχνικό και ευρύτερο πρόγραμμα των επομένων μηνών, καθώς και για τη συναυλία υποστήριξης του περιοδικού των αστέγων «Σχεδία», που πραγματοποιείται τη Δευτέρα 30 Μαϊου στην Τεχνόπολη.

Παλαιότερα άρθρα: