«Θάφτηκε» κάτω από τα χιόνια η Σκωτία (ΦΩΤΟ)

xionia5
Διαβάστε επίσης

Περισσότερα από 100 σχολεία και παιδικοί σταθμοί παρέμειναν κλειστά σήμερα στη βόρεια Βρετανία, κυρίως στη Σκωτία, εξαιτίας της ακραίων καιρικών φαινομένων και των ισχυρών χιονοπτώσεων.

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας (Met) κήρυξε σε κατάσταση κίτρινου συναγερμού πολλές περιοχές της χώρας, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο διακοπής της ηλεκτροδότησης και προβλήματα στις μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς.

xionia1

Η ταχύτητα των «ισχυρών ανέμων» που αναμένεται να πλήξουν αργότερα σήμερα τις ακτές των Αγγλίας και της Ουαλίας ενδέχεται να φθάσει τα 120 χιλιόμετρα την ώρα.

xionia2

«Ο συναγερμός σχετίζεται κυρίως με χιονοπτώσεις και παγετό που αναμένεται να σαρώσουν ένα μεγάλο μέρος της Σκωτίας» δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου του Met, ο Τζόναθαν Χάντερ.

xionia3

Τουλάχιστον 98 σχολεία και παιδικοί σταθμοί δε λειτούργησαν στη Σκωτία και στα νησιά που βρίσκονται στα βόρεια της χώρας, όπως και δεκάδες άλλα στη Βόρεια Ιρλανδία.

Προβλήματα σημειώθηκαν στις μετακινήσεις στη Σκωτία όπου πολλά δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο ακυρώθηκαν, σύμφωνα με την εταιρεία που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο ScotRail.

xionia4

Παλαιότερα άρθρα: