Θανατηφόρο μίγμα !

kravgi
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Με μια ταχυδακτυλουργία το Σεπτέμβριο του 2015, ο Αλέξης Τσίπρας διασκέδασε τις κακές εντυπώσεις, από την κωμικοτραγική κατάσταση που είχε δημιουργήσει και ζήτησε και έλαβε μια δεύτερη εντολή από τον ζαλισμένο από το πείραμα ελληνικό λαό. Και ως ένα βαθμό αυτό είχε και μια πολιτική εντιμότητα. Ήταν τότε που τα έκανε γής μαδιάμ, με την αλήστου μνήμης «διαπραγμάτευση», που κόστισε στον τόπο μερικά ακόμα δισεκατομμύ-ρια και προσέφυγε σε εκλογές για να νομιμοποιήσει την πολιτική του κυβίστηση. Και να εφαρμόσει έτσι και με την «έγκριση» του ζαλισμένου εκλογικού σώματος, ένα τρίτο σκληρότερο και βαθιά πιο ανάλγητο μνημόνιο.

Τέσσερα χρόνια μετά επανήλθαμε στο ίδιο τραγικό σημείο, που και πάλι είναι θεσμικά πλέον αναγκασμένος ο πρωθυπουργός, να προσφύγει στις κάλπες. Ο ελληνικός λαός, έδωσε την εμπιστοσύνη του και πάλι το 2015 στον Αλέξη Τσίπρα, μην φανταζόμενος ποτέ, ότι θα διακυβερνούσε την χώρα, με την πιο ετερογενή, αυταρχική και αυθαίρετη συνάμα πλειοψηφία των τελευταίων μας δεκαετιών. Σε θεωρητικό επίπεδο ο έχων πολιτικά τον επιθανάτιο ρόγχο στα χείλη Αλέξης Τσίπρας, έχει κατασκευάσει ένα αληθοφανές πολιτικό αφήγημα, για να το «πουλήσει» στις κάλπες. Ότι δηλαδή βγήκε από το μνημόνιο και προβαίνει πλέον, σε επιστροφή κοινωνικού μερίσματος. Η επι το ορθότερον προεκλογικών παροχών !

Ωστόσο όμως πια ο Αλέξης Τσίπρας, δεν έχει αυτόνομο διακριτό πολιτικό στίγμα, να εκπέμψει. Διαχειρίστηκε όλα αυτά τα χρόνια την εξουσία με τον Πάνο Καμμένο, ανεχόμενος τις εξάρσεις του και τον φανφαρονικό πολιτικό του βερμπαλισμό, που κούρασε αφόρητα τον ελληνικό λαό, σαν ένα χονδροειδές και κακοδιατυπωμένο πολιτικό ψέμα. Για να συνειδητοποιήσει σήμερα ο κόσμος, ότι η συμμαχία Τσίπρα – Καμμένου, ήταν μια πολιτική τερατουργία, της οποίας τα πολιτικά απόνερα, θα ταλανίζουν για πολλά χρόνια τον τόπο. Εύλογα σήμερα διερωτάται η ελληνική κοινωνία, ποιος πραγματικά ήταν ο Αλέξης Τσίπρας; Ο «εκφραστής» της Κεντροαριστεράς ή ο κυβερνητικός συνεταίρος του Πάνου Καμμένου; Η θολότητα και η ζάλη στην οποία είχε βυθιστεί εκών άκων ο ελληνικός λαός το 2015, παραμόρφωσε τις πραγματικές διαστάσεις του Αλέξη Τσίπρα και τον οδήγησε στο μέγα πολιτικό λάθος, να τον εμπιστευτεί. Πλέον ο κόσμος είναι υποψιασμένος για την πραγματική αλήθεια γεγονότων και προσώπων, αλλά και πιο έμπειρος στις πολιτικές ταχυδακτυλουργίες, που του σερβίρουν !

Ο Αλέξης Τσίπρας, το μόνο που έχει να επιλέξει πλέον, πολιτικά εξαντλημένος, είναι το πότε θα κάνει εκλογές, με το βλέμμα στραμμένο, στην επόμενη μέρα. Βεβαίως είναι νέος και μπορεί να ξαναπαίξει σημαντικό ρόλο στην πολιτική μας σκηνή. Τώρα όμως οφείλει να ακούσει την κλαγγή του καιρού και να κάνει εκλογές, υφιστάμενος το πικρό ποτήρι που θα του δώσει ο ελληνικός λαός. Δεν υπάρχει σήμερα κάτι άλλο για αυτόν. Πολύ περισσότερο για τον τόπο, που τελεί υπό διάλυση, συρόμενος σε μια μακρά προεκλογική περίοδο. Η διαφαινόμενη πολιτική αλλαγή έχει παγώσει τα πάντα. Η οικονομία είναι νεκρή και η δημόσια διοίκηση διαλελυμένη. Ενώ απογοητευμένοι για το παρακμιακό επικρατούν κλίμα, είναι όσοι ξένοι μελετούν, μια σοβαρή επένδυση στην Ελλάδα. Και σε αυτό το περιβάλλον ζόφου, παραμονεύει να «εκραγεί» και κανένα ζωτικό κομμάτι του κράτους, στα χέρια του πολιτικά θνήσκοντος Αλέξη Τσίπρα.

Βεβαίως οι αυλικοί του πρωθυπουργού, που τα δίνουν όλα «και το τερματίζουν», για λίγους μήνες ακόμα εξουσίας, θα του λένε στεντόρεια τη φωνή, «προχώρα πρόεδρε νικάμε» ! Και είναι αλήθεια αυτή η ράτσα η πιο επικίνδυνη, στην αυλή, είτε των εν αναμονή, είτε των εν αποστρατεία πρωθυπουργών! Ωστόσο το πολιτικό μας ρολόι, γυρνάει αδυσώπητα. Και οι πολιτικοί μας ταγοί, κρίνονται πολλές φορές και από το αν έχουν το πολιτικό θάρρος, να κατέβουν από το άρμα της εξουσίας όταν πρέπει. Αλλά υπάρχει εδώ και ένα ακόμα χειρότερο θανατηφόρο μίγμα, που μπορεί να αντιμετωπίσουμε. Τον τρόμο για την παράδοση της εξουσίας, με την προσπάθεια χειραγώγησης των θεσμών, για να διασωθεί ο Αλέξης Τσίπρας, την επαύριον της ήττας του. Ότι οδυνηρότερο για τον τόπο !

*Ο συγγραφέας Πάνος Ν. Αβραμόπουλος, είναι Α΄ Αναπληρωματικός Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων

www.panosavramopoulos.blogspot.gr

 

Παλαιότερα άρθρα: