Θάνος Παπανικολάου: Απλή… Φασιστική…

kokk_9
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Θάνος Παπανικολάου

Ζήτημα 1ο..
Θα πρέπει να γίνει ξανά η δίκη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Τάσου Μαντέλη για το “ευρωέλαιο» που φέρεται να εισέπραξε από τα μαύρα ταμεία της Siemens. Ο θάνατος του εφέτη που προήδρευε της διαδικασίας επιβάλει βάσει του νόμου την επανέναρξη αυτής. Η υπόθεση ξεκίνησε να εκδικάζεται τον Νοέμβρη του 2013, όμως είχε διακοπεί λόγω της αποχής των δικηγόρων αρχικά και λόγω της ασθένειας του εν λόγω εφέτη εν συνεχεία για τον Σεπτέμβριο. Έτσι λοιπόν το δικαστήριο θα πρέπει να γίνει πάλι από την αρχή..

Ζήτημα 2ο..
Θα πέφτουν στα πούπουλα όσοι πιάνονται να φοροδιαφεύγουν, εφόσον καταθέσουν αίτηση πριν συνταχθεί οριστική έκθεση ελέγχου. Θα μπορούν έτσι να γλιτώσουν το έως και τα 2/3 των προστίμων που αλλιώς θα πλήρωναν σύμφωνα με διάταξη που περιλήφθηκε σε νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Ζήτημα 3ο..
Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έστειλαν προ ημερών «κατασκοπευτικό» αεροσκάφος πάνω από ελληνικό έδαφος στο Αιγαίο. Αν το μελέτησα σωστά, το τουρκικό αεροσκάφος πέταξε πάνω από τη νησίδα Παναγιά, το ανατολικότερο νησί του συμπλέγματος των Οινουσσών. Εις απάντηση μας σε αυτό, έχω να σας ανακοινώσω πως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, επιτρέπει περιχαρής το συνδικαλισμό πια και στις ένοπλες δυνάμεις, ώστε όταν συμβαίνουν περιστατικά όπως τα παραπάνω, οι αρμόδιοι να κάνουν τις απαραίτητες εσωτερικές διαβουλεύσεις, για να έχουν οι Τούρκοι τον απαραίτητο χρόνο να φτάσουν ως το Da Capo για το μεσημεριανό εσπρεσσάκι τους.

Για να πάμε στην ουσία, μέσα από τις παραπάνω αναφορές.

Όσο ψάχνουμε τρόπο να εφαρμοστεί η απλή αναλογική χάνοντας καθημερινά την απλή μας λογική, το μόνο σενάριο που βλέπω μπροστά μας είναι η απλή φασιστική. Διότι σήμερα η πολιτική μας σπονδυλική στήλη αποτελείται από δύο βασικά συστατικά. Το φόβο και την εθελοτυφλία. Πάνω σε αυτά τα δύο έτσι κι αλλιώς, το ίδιο το πολιτικό σύστημα εξέθρεψε την ίδια την κοινωνία. Πάνω σε αυτά τα δύο, βγάζουν μεροκάματο ανεγκέφαλοι φασίστες, που καραδοκούν να προσυλητίσουν στις απάνθρωπες λογικές τους, ορδές πληγωμένου και απογοητευμένου κόσμου. Όσο θα συνεχίζει το μπαράζ αόριστων και άστοχων πολιτικών και κοινωνικών πρωτοβουλιών, που δεν έχουν την ελάχιστη επαφή με αυτό που λέγεται πραγματικότητα και κοινωνία, τόσο φοβάμαι πως η επόμενη σύνθεση ενός κοινοβουλίου απλής αναλογικής, θα είναι και η νομιμοποίηση του όποιου ακραίου πολιτικού δελφιναρίου.

Ο Μαντέλης, οι φοροφυγάδες, οι παραβιάσεις, η μη εμπιστοσύνη σε κανένα θεσμό, σε καμία πολιτική πρόταση, σε κανένα λειτούργημα, σε κανέναν άνθρωπο στην ουσία, θα οδηγήσει τους Έλληνες στο να ταυτιστούν απόλυτα με των πρώτο υποτιθέμενο τιμωρό. Και ας ξέρουν ότι δεν είναι ικανός να διοικήσει, ας ξέρουν πως δεν είναι ικανός να χτίσει.

Σήμερα κανείς δε μπορεί η δε θέλει να δει πως ψηλώνει ακόμα ζωή γύρω μας, έστω και δύσκολα, έστω και επίπονα.

Θα μου πείτε πως για να γίνει αντιληπτό αυτό θέλει και ανθρώπους που να κοιτάνε ψηλά.

Κι εμείς από το 2010 και μετά δε λέμε να σηκώσουμε κεφάλι.

Και αυτό τα ψηφοθηρικά, ψευτοδημοκρατικά αρπακτικά το ξέρουν.

Και η απλή αναλογική τους δίνει τη δυνατότητα να το εκμεταλευτούν.

Θ.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε