Θέλει να φέρει ίντερνετ από το διάστημα με τη βοήθεια 4.000 δορυφόρων!

2d84eea7b670fa7d0e0c2d38ec3d45fe_XL
Διαβάστε επίσης

Ο Elon Musk, η ιδιοφυΐα της Αυστραλίας, όπως έχει χαρακτηριστεί, χρειάζεται μόνο άδεια από την κυβέρνηση και 4.000 δορυφόρους προκειμένου να κάνει το όνειρό του, το SpaceX, πραγματικότητα. Και αυτό δεν είναι άλλο από το να φέρει σύνδεση στο διαδίκτυο από το διάστημα.

Το σχέδιό του περιλαμβάνει ούτε λίγο ούτε πολύ, όπως αναφέρει το iflscience.com, την εκτόξευση 4.000 δορυφόρων, που θα δημιουργήσουν ένα πλέγμα πάνω από τον πλανήτη μας, με στόχο να παρέχουν σε κάθε γωνιά του σύνδεση στο διαδίκτυο, με ταχύτητες που δεν θα μπορούσαμε καν να φανταστούμε. Οι δορυφόροι θα είναι μικροί και αρκετά φθηνοί, προκειμένου να μειωθεί το κόστος του εγχειρήματος.

Ο ιδρυτής της Tesla ευελπιστεί πως θα καταφέρει την ερχόμενη χρονιά να ξεκινήσει το σχέδιό του, τονίζοντας πως οι δορυφόροι του SpaceX θα βρίσκονται πιο κοντά στη Γη σε τροχιά 750 μιλίων πάνω από την επιφάνειά της, σε αντίθεση με τους ήδη υπάρχοντες δορυφόρους που βρίσκονται ψηλότερα. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι δορυφόροι θα πρέπει να κερδίσουν τη μάχη με τη βαρύτητα μέσω των καυσίμων, τα οποία θα πρέπει να αντικαθίστανται κάθε εξάμηνη ή χρόνο.

Παρόλο που πρόκειται για ένα πολυδάπανο εγχείρημα είναι πολλές οι εταιρίες που έχουν επενδύσει σε αυτό, καθώς εκτιμούν πως η επιτυχία ενός τέτοιου σχεδίου θα έφερνε την επανάσταση στον χώρο των τηλεπικοινωνιών και θα άνοιγε νέους τεχνολογικούς δρόμους.

Παλαιότερα άρθρα: