Θετικό σημάδι τα διαρκείας

podosfairo-mpala
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Μανόλης Καμπουράκης

Σε μια Ελλάδα υποτιμημένη, προσβεβλημένη και πάνω από όλα λαβωμένη με μια κοινωνία παρακμιακή που την χαρακτηρίζει η δυστυχία και η αγωνία όλοι ψάχνουμε μια μικρή διέξοδο ένα φως στο τούνελ. Πολλοί βρίσκουν αυτή την διέξοδο στο γήπεδο όπου πηγαίνουν να παρακολουθήσουν την αγαπημένη τους ομάδα παίρνοντας εισιτήρια διαρκείας για την νέα σεζόν. Με όλα αυτά τα αρνητικά που υπάρχουν στην χώρα μας φαίνεται πως η διαδικασία διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας από τους τρεις μεγάλους της πρωτεύουσας είναι ικανοποιητική και δείχνει πως σε καθετί αρνητικό υπάρχει κάπου κρυμμένο ένα θετικό στοιχείο.

Η πανηγυρική επιστροφή της ΑΕΚ, η συνεχής βελτίωση του Παναθηναϊκός  αλλά και η παρουσία του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή σε συνδυασμό με δυνατές ομάδες όπως ο Αστέρας και ο Ατρόμητος μεγαλώνουν συγκριτικά με πέρυσι την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος και αυτό έχει θετική επίπτωση στην αγορά διαρκείας. Ο φίλαθλος ξέρει πως με το πόσο που πληρώνει θα δει τουλάχιστον 3 ντέρμπι και άλλα 3-4 επικίνδυνα ματς και αυτό είναι φανερό από τους  αριθμούς. Ο Ολυμπιακός βλέπει τα διαρκείας του να γίνονται ανάρπαστα, ο Παναθηναϊκός βλέπει μεγάλη βελτίωση σε σχέση με πέρυσι (βοήθησαν και οι ηχηρές μεταγραφές)  ενώ η ΑΕΚ ξεκίνησε σήμερα την διάθεση των εισιτηρίων και ξεπούλησε.

Εκτός από τους οπαδούς θα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο και στις διοικήσεις των ομάδων που συμπεριφέρονται ανάλογα. Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς καταλαβαίνουν τον Έλληνα φίλαθλο και την επιθυμία του να δει την ομάδα του για να ξεφύγει από τα προβλήματα της καθημερινής ζωής και έχει παραχωρήσει ορισμένα προνόμια στους φιλάθλους που πέρυσι δεν υπήρχαν. Ο Ολυμπιακός έχει σαφώς μειωμένες τιμές συγκριτικά με πέρυσι, η ΑΕΚ παρά την άνοδο της διατήρησε σχεδόν ίδιες τιμές ενώ ο Παναθηναϊκός εκτός από τις καλές τιμές έδωσε την δυνατότητα στους φιλάθλους του να πληρώσουν με άτοκες δόσεις τα διαρκείας.

Το γήπεδο ήταν, είναι και θα είναι μία από τις συνηθέστερες ασχολίες του Έλληνα καθώς εκεί ξεχνά τα προβλήματα του και χαλαρώνει( δυστυχώς κάποιες φορές υπερχαλαρώνει και την πληρώνουν γήπεδα, αστυνομία και φίλαθλοι άλλων ομάδων). Οι φετινοί αριθμοί των εισιτηρίων σε συνδυασμό με τις δύσκολες εποχές που βρισκόμαστε είναι ενθαρρυντικοί! Οι φίλαθλοι ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στο κάλεσμα των ομάδων του και εκτός από αυτό οι ίδιες οι ομάδες βλέπουν με θετικό μάτι αυτή την διάθεση και βοηθούν τους οπαδούς τους προσπαθώντας να συσφίξουν τις σχέσεις τους. Εύχομαι αυτά τα εισιτήρια να πηγαίνουν σε όσο το δυνατόν περισσότερους φίλαθλους που απλά θέλουν να δουν την ομάδα τους και να γυρίσουν σπίτι μετά τον αγώνα παρά σε φανατικούς που μετά τον αγώνα θα προκαλέσουν και λίγα επεισόδια.

Παλαιότερα άρθρα: