Τηλεφώνημα για βόμβα στο αεροδρόμιο του Γκέτεμποργκ

airport_cov
Διαβάστε επίσης

Συναγερμός έχει σημάνει στη Σουηδία μετά από τις αναφορές για έκρηξη στο αεροδρόμιο του Γκέτεμποργκ, Landvetter. Ο αερολιμένας εκκενώθηκε, έπειτα από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στην περιοχή.

Μιλώντας στην εφημερίδα Expressen, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι εντοπίστηκαν «ύποπτα» αντικείμενα σε χώρο του αεροδρομίου και για αυτό το λόγο στο σημείο επιχειρούν ειδικοί πυροτεχνουργοί. Εκπρόσωπος της εταιρίας Swedavia επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το Russia Today, πως σημειώθηκε απειλητικό τηλεφώνημα στο αεροδρόμιο, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

got

airport

Λίγα λεπτά αργότερα, πάντως, το δίκτυο Forex Live ανέφερε πως σημειώθηκε ελεγχόμενη έκρηξη δύο «ύποπτων» αποσκευών από τους ειδικούς πυροτεχνουργούς.

Σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Sverigesradio, η διευθύντρια του αεροδρομίου του Γκέτεμποργκ, Σαρλότ Λιούνγκρεν, επιβεβαίωσε πως προηγήθηκε τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας και στη συνέχεια ειδοποιήθηκε η σουηδική αστυνομία.

Έπειτα από την έρευνα των ανδρών των τοπικών αρχών εντοπίστηκαν δύο πλαστικές τσάντες και δόθηκε η εντολή για έρευνα και στη συνέχεια για ελεγχόμενη έκρηξη.

Ο χώρος αναχωρήσεων πτήσεων εσωτερικού εκκενώθηκε, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία οχημάτων, αλλά δεν επηρεάστηκε η εναέρια κυκλοφορία.

πηγή: coolnews.gr

Παλαιότερα άρθρα: