Τηλεοπτικές άδειες: οι 7 που τα κατάφεραν και το κομμένο Mega

thle_adeies
Διαβάστε επίσης

Ο διαγωνισμός για τις 4 τηλεοπτικές άδειες προχωρά στην τελική του φάση. Μεγάλος απών είναι το Mega Channel, το πρώτο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι που εξέπεμψε στην Ελλάδα. Στην διαδικασία προεπιλογής κόπηκαν επίσης η DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, καθώς και η κυπριακή εταιρία «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου Ανώνυμη Εταιρεία», στην οποία οι πληροφορίες έφεραν να μετέχουν και εκπρόσωποι των συμφερόντων Βαρδινογιάννη.

Ειδικά για την περίπτωση Σαββίδη, πάντως, η πόρτα παραμένει ανοικτή, καθώς το στοιχείο το οποίο οδήγησε στο κόψιμο της εταιρίας του DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED ήταν το ότι οι οικονομικές καταστάσεις για το έτος 2015 που περιλαμβάνονται στο φάκελο της συμμετοχής δεν είναι ελεγμένες από αναγνωρισμένο ορκωτό ελεγκτή λογιστή.

Σε κάθε περίπτωση, το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει πλήρως στις 31 Ιουλίου, οπότε και λήγει η προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων, ενώ όσοι κόπηκαν έχουν και δικαίωμα έφεσης.

Έως τότε, οι 7 υποψήφιοι που πέρασαν τον έλεγχο των ορκωτών της Grant Thornton είναι οι εξής:

1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ)
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (STAR)
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)
5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (ΕPSILON TV συμφερόντων Βρυώνη)
7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (εταιρία συμφερόντων Μαρινάκη).

Ο άγονος διαγωνισμός για τη δημοπρασία

Το επόμενο κρίσιμο διάστημα είναι τώρα το πενθήμερο από τις 12 έως τις 17 Αυγούστου, οπότε και θα γίνει η ηλεκτρονική δημοπρασία ανάμεσα στους 7 υποψηφίους για τις 4 τηλεοπτικές άδειες.

Το μέλλον του MEGA

Οι μέτοχοι του καναλιού, παρά τις υποσχέσεις, δεν προχωρούν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι με τους λογαριασμούς της εταιρίας δεσμευμένους από τις τράπεζες και η επιβίωση του MEGA δείχνει πια εξαιρετικά δύσκολη παρά τις πληροφορίες που φέρουν τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο να αναζητά επενδυτικές λύσεις της ύστατης στιγμής.

Ενδεικτικό της οριακής κατάστασης είναι το γεγονός ότι ο φάκελος του MEGA ήταν ο πιο ελλιπής απ’ όλους όσοι υποβλήθηκαν στη διαδικασία προεπιλογής, με τους ορκωτούς λογιστές να εντοπίζουν τουλάχιστον 25 προβληματικά σημεία, ελλείψεις και γκρίζες ζώνες.

Παλαιότερα άρθρα: