Την Παρασκευή το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

pavlopoulos-tsipras
Διαβάστε επίσης

Για αυτή την Παρασκευή ορίστηκε η σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών εν όψει της προσφυγικής κρίσης.

Σε σημερινή σύσκεψη του Πρωθυπουργού με τους στενούς του συνεργάτες αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών την ερχόμενη Παρασκευή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων για τις θέσεις της κυβέρνησης στο κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού με βασική επιδίωξη την αναλογική κατανομή των προσφύγων σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την εξασφάλιση πρόσθετης οικονομικής βοήθειας από τις Βρυξέλλες για την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων που θα παραμείνουν στην χώρα μας, αλλά και μεταφορά της πίεσης που ασκούν οι Βρυξέλλες στην Αθήνα, στην Άγκυρα.

Η κυβέρνηση θέλει να υπάρξει μια ρητή δέσμευση της τουρκικής πλευράς, πως θα κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της για μείωση των ροών προς την Ελλάδα, ενώ σκληρή θα είναι η στάση της ελληνικής πλευράς και απέναντι στην Αυστρία.

Όσον αφορά το μέτωπο της διαπραγμάτευσης, η κυβέρνηση αναμένει την επιστροφή των θεσμών και επιδιώκει τη γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, υπογραμμίζοντας προς όλες τις κατευθύνσεις ότι από την πλευρά της υλοποιεί έγκαιρα τα μέτρα και τα στάδια της συμφωνίας. Ωστόσο, το χάσμα με τους δανειστές παραμένει μεγάλο.

πηγή: NEW POST

Παλαιότερα άρθρα: