Τί απαντούν τα Σκόπια για τα επεισόδια στην Ειδομένη;

eidwmenh_lies
Διαβάστε επίσης

Tο υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ απαντά σχετικά με τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή στην Ειδομένη, μετά από δύο αυστηρά διαβήματα του επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην ΠΓΔΜ, πρέσβη κ. Θεοχάρη Λαλάκου.

Ο κ. Λαλάκος στα δύο διαβήματα, κατέστησε σαφές με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η χρήση βίας δεν συμβάλλει στην επίλυση του προσφυγικού προβλήματος και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις σχετικές προβλέψεις του Διεθνούς και Ανθρωπιστικού Δικαίου. Κάλεσε, τέλος, τις Αρχές της γειτονικής χώρας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επιδείξουν την προσήκουσα υπευθυνότητα, αυτοσυγκράτηση και νηφαλιότητα.

Σε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ αναφέρεται ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων «ενήργησαν με τη μεγαλύτερη δυνατή αυτοσυγκράτηση, υπευθυνότητα και επαγγελματισμό για την αντιμετώπιση των βίαιων διαμαρτυριών και της επιθετικής απόπειρας μεγάλης ομάδας μεταναστών να διασχίσουν τα σύνορα, μέσω παραβίασης του προστατευτικού φράχτη».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια επεισόδια στο μέλλον, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ζήτησε την ενίσχυση των ελληνικών αστυνομικών δυνάμεων στα σύνορα και την έγκαιρη ανταλλαγή σχετικών πληροφοριών, ώστε να αποθαρρυνθούν βίαιες διαμαρτυρίες από τους μετανάστες και να εμποδιστεί η παράνομη είσοδος τους στην επικράτεια της ΠΓΔΜ.

Πηγή: cnn.gr

Παλαιότερα άρθρα: