Τι να σημαίνει η δήλωση Τζιτζικώστα που όλοι περιμέναμε;

apostolos-tzitzikostas
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Δεν μας εξέπληξε και πολύ ο Απόστολος Τζιτζικώστας αφού για άλλη μία φορά έκανε δηλώσεις που λίγο έως πολύ δεν έλεγαν τίποτα. Μίλησε για την ανάγκη για μία «σύγχρονη, ανανεωμένη, ανοιχτή κεντροδεξιά παράταξη, που θα συνομιλεί και πάλι με την κοινωνία». Παράλληλα προσέθεσε για τον εαυτό του ότι «Σε ό,τι με αφορά θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή».

Αυτό που οι περισσότεροι περίμεναν να δουν ήταν να θα προσέφερε τη στήριξή του σε κάποιον από τους υποψήφιους. Εκείνος κάλεσε τους νεοδημοκράτες «να ψηφίσουν κατά συνείδηση». Αυτό πάντως που κάποιοι εξάγουν ως σχόλιο έμμεσης στήριξης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ότι αναφέρθηκε σε μία «σύγχρονη και ανοιχτή κεντροδεξιά παράταξη, που συνομιλεί και πάλι με την κοινωνία» και σε μία «Νέα Δημοκρατία με διαφορετική νοοτροπία, ανανεωμένη».

Όπως αναφέραμε χθες στο RP σε σχετικό άρθρο για το Που θα κριθεί η μάχη Μεϊμαράκη – Μητσοτάκη, Στο πρόσωπο του Μεϊμαράκη συγκεντρώνεται περισσότερο η επιδίωξη για ενότητα, με στόχο μία μεγαλύτερη Νέα Δημοκρατία, ενώ στο πρόσωπο του Μητσοτάκη η επιδίωξη για ανανέωση με στόχο μία πιο φρέσκια Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Τζιτζικώστας πάντως ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν στον α” γύρο και επέμεινε στις αρχές που ο ίδιος ανέδειξε με την υποψηφιότητά του «για μια Νέα Δημοκρατία με διαφορετική νοοτροπία, ανανεωμένη και σύγχρονη, ανοιχτή στον διάλογο, συλλογική στις αποφάσεις της, αξιοκρατική στα όργανά της, αποφασιστική στην εφαρμογή της ιδεολογίας μας. Για μια Νέα Δημοκρατία μακριά από τον λαϊκισμό, τις συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες και τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι».

Παλαιότερα άρθρα: