Τί σημαίνει ο TAP για την Κυβέρνηση;

agwgos_tap
Διαβάστε επίσης

Ο Αγωγός TAP είναι έργο μείζονος οικονομικής αλλά και γεωστρατηγικής σημασίας. Τα εγκαίνια του ελληνικού τμήματος θα γίνουν το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με έμφαση στην αναστροφή του κακού επενδυτικού κλίματος.

Παρά το γεγονός ότι η επένδυση αυτή υπογράφηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά, η σημερινή κυβέρνηση αντιλαμβάνεται και αναδεικνύει τον ιδιαίτερο συμβολισμό της έναρξης των εργασιών κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου TAP, με στελέχη της κυβέρνησης να υπογραμμίζουν ότι «το ίδιο το έργο αποτελεί μια ψήφο εμπιστοσύνης στο επενδυτικό πεδίο».

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης συνέδεσε το γεγονός με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. «Τα εγκαίνια του αγωγού TAP ουσιαστικά συμπίπτουν με μία ευτυχή θα έλεγα συγκυρία για τη χώρα μας, με αυτή της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. Σηματοδοτούν την είσοδο της χώρας σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία».

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη: «οι προσδοκίες είναι σημαντικές με το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης. Έχει προεγγραφεί και αυτό φαίνεται και από την αντίδραση των αγορών και των επενδυτών, έχει προεγγραφεί ένα σταθερό περιβάλλον οικονομικό και πολιτικό για τη χώρα το οποίο προφανώς θα διευκολύνει τη ροή επενδύσεων.»

Παλαιότερα άρθρα: