Τι συζήτησαν τετ – α – τετ Αβραμόπουλος και Σαμαράς

Antonis-Samaras-Dimitris-Avramopoulos2
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Βελισσάριος

Συνταξίδευσαν μαζί με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος από την Ελευσίνα στην Αλεξανδρούπολη

Τα παραλειπόμενα της «Ακρόασης» είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και νέο Επίτροπο κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο κατά τη διάρκεια της πτήσης που είχαν με το πρωθυπουργικό “Gulfstream” από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνος στην Αλεξανδρούπολη.

Λέγεται μάλιστα ότι συζητήθηκε η επίσκεψη του νέου προέδρου της Κομισιόν κ. Ζαν Κλωντ Γιούνκερ (η τρίτη κατά σειρά) και οι επικείμενες επαφές του με τους δύο άνδρες.

Αν και δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. πρότεινε να ζητήσει ο κ. Σαμαράς από τον «φίλο της Ελλάδος» κ. Γιούνκερ να κάνει παρέμβαση στην εκδήλωση για τα 40χρονα της Ν.Δ. με βιντεοσκοπημένο μήνυμα. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν θα χρησιμοποιηθεί συνεργείο της ΝΕΡΙΤ ή τρίτου (συνεργαζόμενου) φορέα. Αυτό θα πειbrainstorming υψηλού επιπέδου στα 17.000 πόδια πάνω από το Αιγαίο…

Κατά τα λοιπά, εγκρίθηκε με απόλυτη ομοφωνία από όλα τα κόμματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την Επιτροπή LIBE για τις Κοινωνικές Ελευθερίες, τη Δικαιοσύνης και τις Εσωτερικές Υποθέσεις η υποψηφιότητα του νέου Επιτρόπου, του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Τι λένε στην κυβέρνηση

Κυβερνητικοί παράγοντες λένε ότι πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία τόσο για την ελληνική κυβέρνηση που τον πρότεινε, όσο και για εκείνον, ο οποίος πέρασε την αυστηρή δοκιμασίας της ακροάσεως από την επιτροπή απαντώντας σε 37 δύσκολες ερώτησεις κατά τρόπο που εξασφάλισε την εκλογή του.

Σύμφωνα με την επιστολή αξιολόγησης και έγκρισης του νέου Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, την οποία έστειλε ο πρόεδρος της LIBE κ. Κλωντ Μοράες στον επικεφαλής των Προέδρων Επιτροπών κ. Γιέρζι Μπούζεκ, ο κ. Αβραμόπουλος «επιδεικνύει την ικανότητα να γίνει μέλος του Σώματος των Επιτρόπων και διαθέτει όλα αυτά τα προσόντα που χρειάζονται για την εκτέλεση των ειδικών καθηκόντων που του ανατίθενται».

Ο κ. Μοράες επισημαίνει μάλιστα ότι ο νέος Έλληνας επίτροπος «έδειξε αφοσίωση, γνώση και διαθέτει ευρωπαϊκά διαπιστευτήρια», στοιχεία τα οποία επιβεβαιώθηκαν από την ομόφωνη εκλογή του.

Τα μέλη της Επιτροπής LIBE επέδειξαν ιδιαίτερη σημασία στην διάθεση που επέδειξε ο κ. Αβραμόπουλος προκειμένου να συνεργαστεί στενά με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με εμπιστοσύνη και αμοιβαίο σεβασμό ώστε να οικοδομηθεί συνεργασία μεταξύ των εμπλεκομένων μερών. Στις επισημάνσεις που έκανε ο κ. Μοράες σημειώνει ότι ο Έλληνας Επίτροπος είναι ένα πεπειραμένο στέλεχος με ισχυρές πολιτικές ικανότητες και γνώση των νέων καθηκόντων του.

Παλαιότερα άρθρα: