Τι θα περιέχεται στις προτάσεις τις ελληνικής κυβέρνησης

vouli-europi
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, δεν πρόκειται για αρνητική εξέλιξη η μη απόφαση του χθεσινού eurogroup αφού δεν είχε σκοπό να πάρει αποφάσεις αλλά να προετοιμάσει τη Σύνοδο Κορυφής.

Για την ελληνική κυβέρνηση άλλωστε παραμένουν στο τραπέζι οι προτάσεις της προηγούμενης Τρίτης με κάποιες βελτιώσεις. Στις προτάσεις που θα συζητηθούν σήμερα, περιλαμβάνεται η χρηματοδότηση, το επενδυτικό πρόγραμμα, οι μεταρρυθμίσεις καθώς και η ρύθμιση του χρέους. Στο Μαξίμου σκοπεύουν σύντομα σε μία αμοιβαία επωφελή συμφωνία με βάση και την εντολή του δημοψηφίσματος.

Αυτή η συμφωνία «παράλληλα, θα αποκαθιστά τη ρευστότητα στο τραπεζικό σύστημα», σημειώνουν οι κυβερνητικοί κύκλοι.

Πάντως δεν είναι απαραίτητο να υπάρξει συμφωνία τόσο σύντομα. Αυτό που αυτή τη στιγμή καίει την κυβέρνηση είναι να ξεκινήσουν επισήμως ξανά οι συνομιλίες προκειμένου να μπορεί να δημιουργηθεί μία εικόνα σταθερότητας αλλά και να δοθεί στον Ντράγκι το πράσινο φως για να ξανανοίξει την κάνουλα της ρευστότητας.

Είναι πάντως σημαντικό να σημειωθεί ότι στην κυβέρνηση ανησυχούν πολύ για τη στάση των εταίρων αφού δεν υπάρχει ενιαία στρατηγική και στόχος από πλευράς τους για το ελληνικό ζήτημα.

Παλαιότερα άρθρα: