Τι ζήτησε η Δούρου από τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια

dourou epistolh
Διαβάστε επίσης

Η Ρένα Δούρου έχει αναλάβει εδώ και λίγες ημέρες και επισήμως τα καθήκοντά της ως περιφερειάρχης Αττικής και σήμερα έστειλε επιστολή στους εργαζόμενους της περιφέρειας ζητώντας τους προσφορά και ευθύνη.

Η επιστολή της Ρένας Δούρου:

«Η Περιφέρεια Αττικής ξεκινά μια νέα πορεία.

Μια πορεία με επίκεντρο τους πολίτες και το περιβάλλον της Αττικής.

Μια πορεία που περνά μέσα από ένα νέο πρότυπο διακυβέρνησης. Μια διακυβέρνηση με τους πολίτες, από τους πολίτες, για τους πολίτες. Προς όφελος της κοινωνίας και όχι προς όφελος των ολίγων και των συμφερόντων τους.

Σε αυτή την πορεία, από την οποία κανείς δεν περισσεύει, συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες είσαστε εσείς, οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας. Ο απαραίτητος συνδετικός κρίκος της Περιφέρειας με την κοινωνία και τους πολίτες. Μακριά από στείρες λογικές δήθεν αξιολογήσεων, που στοχεύουν στις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων στο πλαίσιο της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, απαξιώνοντας έτσι τη λειτουργία του Δημόσιου τομέα γενικά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ειδικότερα, η νέα Περιφερειακή Αρχή πιστεύει και εμπιστεύεται τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής. Πιστεύει και στηρίζεται στις δυνατότητες προσφοράς και την αίσθηση ευθύνης τους απέναντι σε μια κοινωνία που δοκιμάζεται καθημερινά από τις πολιτικές λιτότητας.

Προσφορά και ευθύνη αποτελούν λοιπόν τις λέξεις “κλειδιά” σε αυτή την κοινή πορεία με δημοκρατία, αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη, έτσι ώστε η Περιφέρεια Αττικής να σταθεί στο πλευρό των πολιτών και των αδύναμων κοινωνικών ομάδων».

Παλαιότερα άρθρα: