Το αφεντικό της Jaguar Land Rover προειδοποιεί για σκληρό Brexit

land
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Φίλιππος Ντάσκας*

«Θέσεις εργασίας έχουν χαθεί, ενώ έπρεπε να δημιουργούνται, χίλιες χάθηκαν μόνο εξαιτίας της πολιτικής για την πετρελαιοκίνηση. Αυτοί οι αριθμοί θα μετριούνται στις δεκάδες χιλιάδες εάν δεν πάρουμε τη σωστή συμφωνία για το Brexit».

Τα λόγια του Ralf Speth, του επί οκτώ χρόνια επικεφαλής του Ομίλου Jaguar Land Rover, ζωγράφισαν μια ιδιαίτερα αρνητική εικόνα, με ελάχιστους μήνες να απομένουν για το σχηματισμό μίας συμφωνίας εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής για τα Οχήματα Μηδενικών Ρύπων στο Μπέρμινγχαμ, ο CEO της JLR πρόσθεσε «το Brexit θα συμβεί στις 29 Μαρτίου 2019. Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζω εάν καμία από τις παραγωγικές μας εγκαταστάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορεί να λειτουργεί στις 30. Δεν θα μπορούμε να κατασκευάσουμε οχήματα εάν οι αυτοκινητόδρομοι από και προς το Ντόβερ μετατραπούν σε απέραντα πάρκινγκ, όπου τα οχήματα που μεταφέρουν εξαρτήματα θα είναι σταματημένα».

«Οποιοσδήποτε τριγμός στα σύνορα θέτει την παραγωγή μας σε κίνδυνο, με κόστος 60 εκατ. λίρες ημερησίως. Η άνευ εμποδίων πρόσβαση στην Κοινή Αγορά είναι τόσο σημαντική για την επιχείρησή μας, όσο είναι οι ρόδες για τα αυτοκίνητά μας».

*www.ntokoumenta.gr

Παλαιότερα άρθρα: