Το αυριανό Eurogroup στο επίκεντρο των διεθνών ΜΜΕ

3ab2988b24e6dea9e603136c4754e0be_XL
Διαβάστε επίσης

Η κρίσιμη αυριανή συνεδρίαση του eurogroup όπου θα συζητηθεί το θέμα της Ελλάδας και αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για το πρόγραμμα της χώρας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των διεθνών ΜΜΕ.

Εντύπωση προκαλεί το σκίτσο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Observer και στο οποίο φαίνονται ο Αλέξης Τσίπρας και η Άνγκελα Μέρκελ να κρατούν δύο όπλα, που στρέφονται το ένα απέναντι στο άλλο. Στο πίσω μέρος του σκίτσου, ο κόσμος παρακολουθεί τις εξελίξεις μουδιασμένος. Η Ελλάδα και η Γερμανία παίζουν ένα παιχνίδι μπλόφας, λέει η εφημερίδα.

Με τίτλο «Τα μάτια του πλανήτη στην Ελλάδα», το Reuters αναφέρει πως η επόμενη εβδομάδα θα δείξει αν η Ελλάδα θα μείνει στην ευρωζώνη μετά το 7ωρο eurogroup που δεν κατέληξε πουθενά. Και οι δυο πλευρές έχουν δίκιο στα αιτήματά τους αλλά θα πρέπει να κάνουν λίγο πίσω. Το πιθανότερο είναι να δοθεί μία παράταση του προγράμματος όπως κι αν αυτό ονομαστεί.

«Να ξεκαθαρίσουν οι κόκκινες γραμμές» τιτλοφορείται δημοσίευμα της Deutsche Welle. Το γερμανικό μέσο εκτιμά πως το αυριανό ίσως είναι το κρισιμότερο eurogroup από το 2009. Επισημαίνει ότι ο φόβος είναι ότι όλοι φαίνονται αμετακίνητοι και εκτιμά πως όλοι θα πρέπει να κάνουν λίγο πίσω.

Το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, σε δημοσίευμα με τίτλο «Όλα κινούνται αργά» σημειώνει ότι οι πιστωτές παρατείνουν τις συνομιλίες μέσα στο Σαββατοκύριακο, όμως οι ηγέτες είναι αμετακίνητοι στις θέσεις τους και όλα κινούνται αργά.

Παλαιότερα άρθρα: