Το δημόσιο πληρώνει ενοίκιο για ένα άδειο κτίριο στα Ν. Μουδανιά!

EOPPY
Διαβάστε επίσης

Συνεχίζει να πληρώνει το ελληνικό Δημόσιο το ενοίκιο για το κτήριο που στεγαζόταν ο ΕΟΠΠΥ στα Ν. Μουδανιά, παρ” ότι όλες οι υπηρεσίες του έχουν μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας, από το Φεβρουάριο 2014. καθώς παραμένει εντός του κτηρίου υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ο οποίος θα μπορούσε να είχε μεταφερθεί στο υπόγειο του Κ.Υ.

Τα παραπάνω κατήγγειλε στο halkidikifocus ο Υπεύθυνος ΠΕΔΥ Χαλκιδικής, γιατρός Άγγελος Κουλούρης. Την καθυστέρηση στην αποδέσμευση του κτηρίου παραδέχθηκε από την πλευρά του ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, Θρασύβουλος Βεντούρης, που έχει την ευθύνη, τονίζοντας ωστόσο το κτήριο θα εκκενωθεί το αργότερο μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Όπως είπε ο κ. Κουλούρης τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους μεταφέρθηκαν οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ που στεγάζονταν στο τριώροφο κτήριο (που βρίσκεται στον Ελαιώνα Ν. Μουδανιών) στο Κ.Υ. και παράλληλα μεταφέρθηκε και ένα μέρος του εξοπλισμού (ιατρικά μηχανήματα). Ωστόσο σημείωσε ότι στο κτήριο παρέμεινε υλικοτεχνικός εξοπλισμός για τον οποίο το ελληνικό Δημόσιο – δηλαδή οι Έλληνες φορολογούμενοι – συνεχίζει να καταβάλει το ενοίκιο κάθε μήνα. Ακόμη ο κ. Κουλούρης τόνισε ότι οι γιατροί, θέλοντας να επισπεύσουν τις διαδικασίες, ώστε το κτήριο να αδειάσει και να σταματήσει η καταβολή του ενοικίου (και σπατάλη δημόσιου χρήματος) πρότειναν με έγγραφό τους, τη μεταφορά του πλεονάζοντος υλικοτεχνικού εξοπλισμού στο υπόγειο του Κέντρου Υγείας, ενώ παράλληλα έκαναν και έρευνα αγοράς για το κόστος της μεταφοράς του, το οποίο ισούται με το ποσό του ενοικίου ενός μηνός για το τριώροφο το κτήριο, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν έλαβαν καμία απάντηση.

Στα πλαίσια του ρεπορτάζ απευθυνθήκαμε από το halkidikifocus στον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, Θρασύβουλο Βεντούρη, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση στην αποδέσμευση του κτηρίου και κατά συνέπεια συνεχίζεται η καταβολή του ενοικίου, τονίζοντας ότι όλος ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός έχει μεταφερθεί στο υπόγειο του Κέντρου Υγείας Ν. Μουδανιών και απομένει μόνο ένα ακτινολογικό μηχάνημα (το οποίο μάλιστα είναι άχρηστο και θα δοθεί για σίδερα) ενώ συμφωνα με την εκτίμησή του το κτήριο θα αδειάσει μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου.

Παλαιότερα άρθρα: