Το ΔΝΤ στηρίζει Ελλάδα και διαψεύδει Reuters

dnt
Διαβάστε επίσης

Με τις σημερινές αναφορές του Reuters ότι το ΔΝΤ δεν θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης, αλλά πιθανότατα θα αρκεστεί σε ένα συμβουλευτικό ρόλο, οι εκπρόσωποι του Ταμείου είχαν ορισμένα άλλα πράγματα να πουν.

Ο κ. Ράις με αφορμή το δημοσίευμα του Reuters είχε να δηλώσει τα εξής : «Παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι με απώτερο στόχο την επίτευξη συμφωνίας για την δημιουργία ενός προγράμματος, το οποίο θα μπορεί να στηριχθεί από το Ταμείο μέσω μιας νέας συμφωνίας». 

Επιπρόσθετα δεν δίστασε να υπενθυμίσει τις δηλώσεις του Τόμσεν αναφέροντας χαρακτηριστικά :

«Θα θέλαμε να υποδείξουμε ότι στην ενημέρωση τύπου της Παρασκευής ο κ. Τόμσεν υπέδειξε ότι «σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, το Ταμείο παραμένει απολύτως προσηλωμένο. Μας έχει υποβληθεί αίτημα να συμμετέχουμε στις συζητήσεις για ένα νέο πρόγραμμα. Η ομάδα μας αναμένεται να φτάσει (στην Αθήνα) σε μια ή δύο εβδομάδες».

Αυτό που έχουμε επισημάνει εδώ και καιρό είναι ότι το Ταμείο έχει την πρόθεση να στηρίξει την Ελλάδα όχι μόνο συμβουλευτικά αλλά και χρηματοδοτικά, δεδομένου, όμως, ότι το πρόγραμμα θα στηριχθεί στο δίπτυχο μεταρρυθμίσεις και βιωσιμότητα του χρέους ή ότι οι «αριθμοί θα βγαίνουν«.

Παλαιότερα άρθρα: