Το ΔΝΤ χαμηλώνει τις προβλέψεις οικονομικής ανάπτυξης της Γερμανίας, μετά το Brexit

dnt
Διαβάστε επίσης

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ενδέχεται να χαμηλώσει την πρόβλεψη του ρυθμού ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας τις ερχόμενες εβδομάδες ως αποτέλεσμα της απόφασης της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με στέλεχος του Ταμείου χθες. Η Βρετανία είναι σημαντικός εμπορικός εταίρος της Γερμανίας, και σημαντικές αλλαγές στην οικονομική σχέση μεταξύ των δύο χωρών θα έχουν αντίκτυπο στη Γερμανία, είπε η Ένρικα Ντετραγιάς, βοηθός διευθύντρια του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, σε τηλεφωνική συνδιάσκεψη για την πιό πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ για τη Γερμανία και τις γενικές συστάσεις του.

«Όσον αφορά τη νέα πρόβλεψη, ασφαλώς σκεφτόμαστε μια αναθεώρηση προς τα κάτω», είπε η Ντετραγιάς. «Ήδη υποδεικνύουμε στην έκθεσή μας ότι το βρετανικό δημοψήφισμα ενείχε κίνδυνο μείωσης. Δεν θα μάθουμε πώς θα διαμορφωθεί αυτή η νέα σχέση για αρκετό καιρό», πρόσθεσε, και μόνο η αβεβαιότητα θα είναι αρκετή να μειώσει τις πιθανότητες ανάπτυξης.

Στην πρόβλεψή του, που συντάχθηκε πριν διεξχαθεί το δημοψήφισμα, το ΔΝΤ αύξησε ελαφρώς την πρόβλεψή του για το 2016, προβλέποντας ότι η γερμανική οικονομία θα παρουσιάσει ανάπτυξη της τάξης του 1,7%, σε σύγκριση με προηγούμενες προβλέψεις του 1,5%. Μείωσε όμως την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη το 2017 στο 1,5% από το 1,6%.

Παλαιότερα άρθρα: