Το γερμανικό hard rock τραγούδι για τον Γιάνη Βαρουφάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

ytspppuaed54d1f8f285905-750x420
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Μια ομάδα γερμανών με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ, έγραψαν ένα πρωτότυπο τραγούδι με στίχους και μουσική αφιερωμένο στον «Φοβερό έλληνα υπουργό» όπως τον αναφέρουν. Το τραγούδι έχει ήδη πάνω από 1εκατομμύριο views και περισσότερα από 13.500 likes στο youtube.

Λέμε ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ γιατί στο τραγούδι σατιρίζουν με ιδιαίτερη ειρωνία και κυνισμό τη χώρα τους τη Γερμανία αλλά και τις εθνικιστικές αντιλήψεις των συμπατριωτών τους. Η συγκεκριμένη σάτιρα αν γινόταν από αλλοεθνείς θα μπορούσε να κατηγορηθεί ως εμπαθής και μισαλλόδοξη. Ουσιαστικά κοροϊδεύουν περισσότερο τους Γερμανούς παρά τον έλληνα υπουργό.

Στην αρχή του τραγουδιού παρουσιάζουν τους εαυτούς τους με σατιρικό τρόπο κάνοντας αναφορές σε «δύο πολέμους που ξεκίνησαν και σχεδόν κέρδισαν» ή στα μεγάλα αποθέματα χρυσού της χώρας για τα οποία σημειώνουν «παρακαλώ μη ρωτήσετε που τα βρήκαμε» με σαφείς αναφορές στο χρυσό που εκλάπη από άλλες χώρες κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Κάνουν αναφορά ακόμη και σε μια περιοχή της Νότιας Γερμανίας όπου αδέλφια τείνουν παραδοσιακά να έχουν σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ τους.

Και αφού παρουσιάσουν τους εαυτούς τους ως παντοδύναμους και ανίκητους, τότε «έρχεται ο άνθρωπος που φέρνει το Hell (κόλαση) στο Hellenic» ο Γιάνης Βαορυφάκης, «μισός θεός, μισός σουβλάκι», ο οποίος φοράει «δερμάτινο τζάκετ φτιαγμένο από το δέρμα γερμανικών ποιμενικών».

Το εντυπωσιακό βίντεο καταλήγει με τον ίδιο τον Γιάνη Βαρουφάκη από απόσπασμα ομιλίας του, να κάνει μια χυδαία χειρονομία και να λέει πως «μπορεί τώρα η Γερμανία να λύσει το πρόβλημα μόνη της».

Παλαιότερα άρθρα: