Το ίδρυμα Κακογιάννη στηρίζει το Ελληνικό Ντοκιμαντέρ

idrima_kakogian
Διαβάστε επίσης

Από Ιlluminati

Σε μια εποχή «φτωχή» σε τηλεοπτικές παραγωγές με την ένδεια και τα «περιορισμένα μυαλά» να κυριαρχούν στην τηλεοπτική αγορά το Ίδρυμα Κακογιάννη δίνει την δυνατότητα σε νέους ανθρώπους να εκδηλώσουν το ταλέντο τους. Στηρίζει το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest που κάνει αυλαία σήμερα Τρίτη 11 Οκτωβρίου στην Χαλκίδα.

Το φεστιβάλ που φέτος κλείνει δέκα χρόνια θα διαρκέσει 6 ημέρες, από 11 έως και 16 Οκτωβρίου, και σε αυτό αναμένεται να προβληθούν συνολικά 100 ντοκιμαντέρ. Στο επίσημο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα προβληθούν 68 ταινίες ντοκιμαντέρ παραγωγής 2015-2016, 28 μεγάλου μήκους και 40 μικρού μήκους. Φέτος την επίσημη πρεμιέρα τους θα κάνουν στο Φεστιβάλ 25 ταινίες-ντοκιμαντέρ.

Από το 2007 όταν και ξεκίνησε έχει προβάλλει πάνω από 1.000 ταινίες-ντοκιμαντέρ τα οποία έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 100.000 θεατές. Το Φεστιβάλ αυτά τα δέκα χρόνια έχει καταφέρει να δημιουργήσει την πλατφόρμα και να δώσει το έναυσμα για την σημερινή ανάπτυξη του σε ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά ραντεβού της χώρας, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την εμπιστοσύνη των δημιουργών. Κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι σκηνοθέτες επιλέγουν το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest για να κάνουν την πρεμιέρα της ταινίας τους.

Οι έλληνες κινηματογραφιστές εμπνευσμένοι από δημιουργικά ερεθίσματα της καθημερινότητας, μας παρουσιάζουν τις ξεχωριστές τους ιστορίες που προκαλούν, αποκαλύπτουν και αφυπνίζουν την συνείδηση τονίζοντας την βαρύνουσα σημασία της κινηματογραφικής παραγωγής, της κινηματογραφικής εικόνας και του κινηματογραφικού λόγου.

Όπως κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, στο επίσημο πρόγραμμα του περιλαμβάνει ένα νέο τμήμα, ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά και νέους. Από τις 12 έως τις 16 Οκτωβρίου η Νεανική Δημιουργία δίνει το έναυσμα στο νεανικό κοινό να προβληματιστεί, να εμπνευστεί και να γνωρίσει από κοντά το πιο συναρπαστικό είδος, το ντοκιμαντέρ.

Παλαιότερα άρθρα: