Το Ίδρυμα Θεοχαράκη αναζητά νέους ικανούς για Debate

idr_8eoxaraki_debate
Διαβάστε επίσης

Από Illuminati

Το debate ή αγχιμαχία είναι η διαδικασία δομημένης αντιπαράθεσης, κατά την οποία δύο πλευρές επιχειρηματολογούν πάνω σε ένα θέμα. Έρευνες από όλο τον κόσμο αποδεικνύουν ότι τα παιδιά που συμμετέχουν σε debates αναπτύσσουν την κριτική και αναλυτική σκέψη τους, αποκτούν σφαιρικότερη κατανόηση ενός γνωστικού αντικειμένου σε σχέση με απλές μεθόδους διδασκαλίας και αποκτούν περισσότερη αυτοπεποίθηση στην έκφραση των απόψεών τους.

Έχετε σκεφτεί ποτέ αν το παιδί σας είναι πολύ καλός ομιλητής ή ομιλήτρια; Έχει την ικανότητα να πείθει; Μπορεί ν΄ανταποκριθεί σε γρήγορα ερεθίσματα και να ασκεί κριτική σκέψη;

H Καλλίνα Μπασλή, προπονήτρια της Ελληνικής Ομάδας Σχολικού Debate για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, προτείνει σε εφήβους, μέσα από τη διαδικασία του debate και της ρητορικής, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους σε ένα ευχάριστο και δυναμικό περιβάλλον. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να αναπτύσσουν και να αντικρούουν επιχειρήματα, πώς να δομούν τον προφορικό και γραπτό λόγο, να υποστηρίζουν τις ιδέες τους με παραδείγματα, ενώ, παράλληλα, εξασκούν και τις ρητορικές τους δεξιότητες μέσω παρουσιάσεων και ομιλιών.

Σε κάθε σεμινάριο οι μαθητές συμμετέχουν σε ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες, ενώ συζητούν εύρος θεμάτων, εστιάζοντας σε πολιτιστικά, κοινωνικά, και ηθικά θέματα της Ελληνικής και διεθνούς επικαιρότητας. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μια παρουσίαση, ανοιχτή στο κοινό, στην οποία οι ομάδες θα παρουσιάσουν τα debate που θα έχουν προετοιμάσει.

Για παιδιά 12-14 ετών:
1, 8, 15, 22 Οκτωβρίου, 5 Νοεμβρίου, 17 Δεκεμβρίου 2016

Για παιδιά 15-17 ετών:
14, 21, 28 Ιανουαρίου, 4 Φεβρουαρίου, 11 Φεβρουαρίου, 8 Απριλίου 2017

Σάββατο, 17.00 – 19.00

Συνολικό κόστος συμμετοχής για κάθε κύκλο: 90 €

Παλαιότερα άρθρα: