Το κράτος Ερντογάν δολοφόνησε μία 25χρονη μέσα στο σπίτι της

Dilek
Διαβάστε επίσης

H 25χρονη Dilek Doğan, πυροβολήθηκε από άνδρες της αστυνομίας μέσα στο ίδιο της το σπίτι, την περασμένη Κυριακή.

Η νεαρή νοσηλεύτηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Okmeydanı Teaching and Research Hospital» της Κωνσταντινούπολη για μία εβδομάδα, αλλά τελικά υπέκυψε στα τραύματα της το βράδυ της Κυριακής, 25 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα μέλη της οικογένειας της, δεν υπήρχε κανένας λόγος για να δεχθεί τους πυροβολισμούς από τις αρχές.

«Οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι με τις γαλότσες τους. Η κόρη μου τους είπε να βάλουν καλύμματα στις γαλότσες για να μη λερώσουν το σπίτι. Άκουσα έναν πυροβολισμό και την είδα πεσμένη στο πάτωμα», λέει η μητέρα της Dilek, Aysel, μιλώντας στην εφημερίδα Zaman.

«Ήταν τέσσερις άνδρες. Διαπληκτίστηκαν μαζί της για τα παπούτσια, έλεγαν πως δεν θα έβαζαν πλαστικά καλύμματα. Ένας από αυτούς, την πυροβόλησε», προσθέτει.

Οι αστυνομικοί λάμβαναν μέρος στις επιχειρήσεις για τον εντοπισμό υπόπτων για τρομοκρατία στη γειτονιά της άτυχης νεαρής. Παρόλα αυτά, η Dilek Doğan δεν θεωρείτο ύποπτη. Εκπρόσωποι του κόμματος CHP, του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας, στο οποίο πρόσκεινται τα μέλη της οικογένειας, επισκέφθηκαν την νεαρή όσο νοσηλευόταν.

«Η αστυνομία μπήκε στο σπίτι για έρευνα παρότι η οικογένεια δεν είναι ύποπτη. Κανείς δεν προσπάθησε να τους εντοπίσει. Η Dilek Doğan είναι μια απλή υπάλληλος που δεν έχει κανένα αδίκημα εναντίον της», είπε ο Aykut Erdoğdu από το CHP.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Κωνσταντινούπολης, έδωσε εντολή για διενέργεια εσωτερικής έρευνας για τα αίτια της δολοφονίας. Οι δράστες κατέθεσαν ότι δέχθηκαν φραστική και σωματική επίθεση από την οικογένεια, κάτι που διαψεύδεται και από τον πατέρα της Dilek.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Τουρκία, με χρήστες του Twitter να ξεκινούν καμπάνια για την απόδοση δικαιοσύνης, υπό το hashtag #DilekDoğan. Να σημειώσουμε ότι η κυβέρνηση Ερντογάν μπλοκάρει συχνά πυκνά τα κοινωνικά δίκτυα, ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις.

Παράλληλα, στην Κωνσταντινούπολη έλαβε χώρα πορεία κατά της κρατικής τρομοκρατίας και της καταστολής.

πηγή: news247

Παλαιότερα άρθρα: