Το Μαξίμου βρίζει το Γερμανικό Τύπο με αμερικανικές πλάτες

germanikos tupos
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Κανονικά δεν θα έγραφα σχόλιο σε ένα γεγονός σκληρής ρητορικής της ελληνικής κυβέρνησης προς τον τύπο. Είναι αμέτρητες οι φορές που ο γερμανικός τύπος, είτε από έγκυρα είτε από κίτρινα μέσα έχει επιτεθεί στην Ελλάδα, τον λαό και την κυβέρνηση. Όπως ακριβώς γίνεται και αντίστροφα, βέβαια.

Όμως αυτή τη φορά η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου στα δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου που παρουσιάζουν τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές ως αποτυχημένη έχει και ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο.

«Για μια ακόμη φορά, οι αμετανόητοι και εμμονικοί εχθροί της Ελλάδας παραπληροφορούν και σπεκουλάρουν. Η Ελλάδα, ωστόσο, παρά τις επιθυμίες τους, που τις ονομάζουν προβλέψεις, υλοποιεί τις δεσμεύσεις της. Η ανακεφαλαιοποίηση έκλεισε με μεγάλη επιτυχία και κανείς δεν μπορεί πια να εκβιάζει, ούτε με κούρεμα καταθέσεων, ούτε με Grexit.

Εκτιμούσαν ότι θα ξαναφέρουν από το παράθυρο ό,τι δεν κατάφεραν τον περασμένο Ιούλιο. Απέτυχαν, και θα συνεχίσουν να αποτυγχάνουν. Είτε τους αρέσει, είτε όχι, θα πρέπει να συνηθίσουν στην ιδέα ότι ο ελληνικός λαός επέλεξε κυβέρνηση που δεν είναι της αρεσκείας τους. Και το χειρότερο: Η Ελλάδα δεν είναι πια μόνη της στην Ευρώπη.

Περαστικά…», ανέφερε σε δελτίο τύπου το Μέγαρο Μαξίμου.

Η φρασεολογία είναι πολύ σκληρή και το μήνυμα στέλνεται εμμέσως και στην Άνγκελα Μέρκελ αλλά κυρίως στον Σόιμπλε. Με τις πλάτες φυσικά των Αμερικανών. Οι στιβαρές πλάτες του Τζον Κέρι, ήρθαν προ ημερών να στηρίξουν τις ελληνικές θέσεις στη διαπραγμάτευση, εντός συγκεκριμένου πλαισίου και με τα σχετικά ανταλλάγματα, όπως γράψαμε και στο RP.

Παλαιότερα άρθρα: