Το νέο ατόπημα Καμμένου εξοργίζει τη WWF

kammenos5
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Εντονη ήταν η αντίδραση της περιβαλλοντικής οργάνωσης WWF Ελλάς στην ανάρτηση φωτογραφίας στο Twitter του Πάνου Καμμένου, που εμφανίζει τον υπουργό Αμυνας να ποζάρει περιχαρής δίπλα σε ένα σκοτωμένο καρχαρία. Συνοδεύοντας μάλιστα και τη φωτογραφία του με το σχόλιο: «Ένας ένας οι μεγαλοκαρχαρίες…».

To ατόπημα του υπουργού ήταν σοβαρό, αφού πέραν από την αισθητική του μάτσο άνδρα πολιτικού που φαίνεται ότι προσπαθεί να περάσει, θυμίζοντας λίγο από… Πούτιν, η πράξη του αποτελεί και παραβίαση της ελληνικής νομοθεσίας.

Μέσω του ελληνικού της παραρτήματος, η διεθνής περιβαλλοντική οργάνωση υπενθυμίζει ότι η αλιεία του εξαβράγχιου καρχαρία απαγορεύεται από την εθνική νομοθεσία από το 1981, με το προεδρικό διάταγμα 67/1981.

Οπως αναφέρει δε, το εν λόγω είδος καρχαρία με την ονομασία «Hexanchus griseus» είναι από τους πιο κυνηγημένους καρχαρίες στις θάλασσες μας, για τον οποίο δεν υπάρχει παγκοσμίως καμία καταγραφή απρόκλητης επίθεσης σε ανθρώπους.

«Η εικόνα ενός υπουργού, ο οποίος μάλιστα διετέλεσε και αρμόδιος για τα θέματα της εφαρμογής της νομοθεσίας για τη θάλασσα και ειδικότερα για την αλιεία, να καμαρώνει δίπλα σε έναν σκοτωμένο, κορυφαίο του θαλάσσιου βασιλείου, είναι ντροπιαστική και δεν δείχνει καμία γενναιότητα. Άσχετα από το εάν η θανάτωση του καρχαρία προήλθε από ακούσια παγίδευση του, στα στατικά δίχτυα ή ήταν εσκεμμένη ενέργεια, η φωτογραφία δείχνει μια σαφή περιφρόνηση για τους νόμους προστασίας της απειλούμενης θαλάσσιας ζωής», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στη φωτό ο κ. Καμμένος ποζάρει με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος προέρχεται από τις Ειδικές Δυνάμεις. Μαζί τους και ένας άνδρας των ΟΥΚ που έπιασε των καρχαρία μήκους 2,5 μέτρων στην Υδρα.

με πληροφορίες από Το Βήμα

Παλαιότερα άρθρα: