Το Ποτάμι αποκτά ξανά κοινοβουλευτική ομάδα

theodorakis potami
Διαβάστε επίσης

Θετική είναι η γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής για την επανασυγκρότηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού .

Η γνωμάτευση προκλήθηκε μετά από σχετικό αίτημα που είχε διατυπώσει με επιστολή που είχε αποστείλει ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Σε αυτήν ζητούσε να γίνει αποδεκτό το αίτημα του λόγω και της ένταξης στην Κ.Ο. των βουλευτών Αντιγόνης Λυμπεράκη και Νίκου Νιφούδη.

Με τους δυο προαναφερόμενους, η Κ.Ο. του Ποταμιού αριθμεί πλέον πέντε βουλευτές, αριθμός που κατά τον Κανονισμό της Βουλής είναι ο ελάχιστος για να διατηρεί ένα κόμμα την Κοινοβουλευτική του Ομάδα .

Η ανακοίνωση της Βουλής:

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, με σημερινή επιστολή του προς τον επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι», κ. Σταύρο Θεοδωράκη, μετά και τη γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, τον ενημέρωσε πως η αρμόδια Υπηρεσία της Βουλής θα προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες για την ανασυγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος «Το Ποτάμι», κατ’ εφαρμογή της παραγράφου 1 του άρθρου 16 του Κανονισμού της Βουλής.

Προηγήθηκε η σχετική επιστολή του κ. Σταύρου Θεοδωράκη προς τον Πρόεδρο της Βουλής, στις 2 Μαΐου 2019, καθώς και η σημερινή επιστολή των Βουλευτών κ.κ. Σταύρου Θεοδωράκη, Σπυρίδωνος Λυκούδη, Αντιγόνης Λυμπεράκη, Γεωργίου Μαυρωτά και Νικολάου Νυφούδη, με την οποία δηλώνουν προς τον Πρόεδρο της Βουλής ότι θα συμμετάσχουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη για την ανασυγκρότηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού:

«Περπατάμε πολύ μακριά, περπατάμε μακριά», όπως λέει και ο Springsteen. Το Ποτάμι απέκτησε ξανά Κ.Ο. Αν και ποτέ δεν έπαψε, χάρη στους @Mavrogiorgos & @SpyrosLykoudis, να έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Επόμενος σταθμός νίκης η 26η Μαΐου. Hello Sunshine!

Παλαιότερα άρθρα: