Το Ποτάμι: «Το δημοψήφισμα είναι η επιλογή των δειλών»

to potami pososta
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Το Ποτάμι ξεσπαθώνει κατά της κυβέρνησης με καταγγελία για δειλία. «Το δημοψήφισμα είναι η επιλογή των δειλών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
«Τα αντιφατικά μηνύματα που εκπέμπονται για άλλη μια φορά από την κυβέρνηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων εν όψει και της αυριανής συνεδρίασης του Eurogroup πυροδοτούν ξανά καταστροφικά σενάρια για την οικονομία και τη χώρα.» σημειώνεται στην ανακοίνωση στην οποία καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει τα «μπρος – πίσω» και τα επικοινωνιακά παιχνίδια».

«Δεν μπορεί ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος θεσμικά εκφράζει τον Πρωθυπουργό, να επαναφέρει στο προσκήνιο την καταστροφική επιλογή του δημοψηφίσματος. Το δημοψήφισμα είναι η επιλογή των δειλών», αναφέρει χαρακτηριστικά το Ποτάμι. «Η πολιτική δεν έχει μόνο προνόμια και παράτες. Οι ηγέτες πρέπει να τολμούν να παίρνουν τις αναγκαίες αποφάσεις που κάθε φορά έχει ανάγκη ο τόπος. Πόσο μάλλον όταν τόσο στην Βουλή όσο και στην κοινωνία υπάρχει μια μεγάλη πλειοψηφία που απαιτεί να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση ώστε η χώρα να παραμείνει στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στην προσπάθειά του, το μοναδικό κόμμα της Βουλής που είναι πραγματικά γυμνό από ιδεολογικό πλαίσιο και προγραμματικές προτάσεις, να δημιουργήσει εντυπώσεις, βγάζει αυτή την ανακοίνωση που αντί να κάνει κριτική στην κυβέρνηση προσβάλει κατάφορα τον ελληνικό λαό και το εκλεκτορικό σώμα το οποίο προφανώς θεωρεί ανίκανο να πάρει μία κρίσιμη απόφαση για το μέλλον του τόπου, σημειώνοντας ότι «η επιλογή του δημοψηφίσματος είναι καταστροφική». Το αν στρατηγικά είναι καλή ή κακή λύση το δημοψήφισμα διαφέρει από την ικανότητα του λαού να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το ερώτημα που η κυβέρνηση θα του θέσει. Σύντομα θα κληθούν να απολογηθούν πολιτικά για αυτή την ανακοίνωση.

Παλαιότερα άρθρα: