Το πρώτο βιώσιμο υβριδικό αεροσκάφος είναι γεγονός

hybrid plane
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Παντελής
MSc in Crisis and Security Management

Το πρώτο υβριδικό αεροσκάφος που είναι σε θέση να επαναφορτίσει τις μπαταρίες του απογειώθηκε χθες – ενδεχομένως σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας μορφής πράσινης πτήσης, χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα.

Για την κατασκευή του εν λόγω αεροπλάνου εργάστηκαν από κοινού ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και η Boeing. Αυτό που ελπίζουν αμφότεροι είναι ότι το αεροπλάνο θα είναι σε θέση να προσφέρει νέες μορφές καθαρότερων αεροπορικών ταξιδιών με χαμηλές εκπομπές άνθρακα.

Οι υβριδικοί κινητήρες – οι οποίοι κερδίζουν δημοτικότητα στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας – συνδυάζουν τη λειτουργία μιας μπαταρίας και ενός βενζινοκινητήρα. Με αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιούν 30 τοις εκατό λιγότερο καύσιμο από ένα αεροπλάνο, του οποίου ο κινητήρας λειτουργεί μόνο με βενζίνη.

Ο βενζινοκινητήρας λειτουργεί με μία φόρτιση της μπαταρίας κατά την απογείωση η οποία προσφέρει μεγαλύτερη απόδοση όταν το αεροπλάνο χρειάζεται επιπλέον ισχύ, αλλά ο ηλεκτρικός κινητήρας μπορεί στη συνέχεια να μετατρέψει τη λειτουργία του σε αυτή μιας γεννήτριας και έτσι επαναφορτίζονται οι μπαταρίες, ή δίνεται η δυνατότητα στον κινητήρα να ελαχιστοποιήσει την κατανάλωσης καυσίμου. Η ίδια τεχνολογία χρησιμοποιείται και στα υβριδικά αυτοκίνητα.

«Παρά το γεγονός ότι τα υβριδικά αυτοκίνητα είναι διαθέσιμα για περισσότερο από μια δεκαετία πλέον, αυτό που έχει καθυστερήσει την ανάπτυξη του υβριδικού ή πλήρως ηλεκτρικού αεροσκάφους μέχρι τώρα είναι η τεχνολογία της μπαταρίας,» είπε ο Δρ. Paul Robertson του Τμήματος Μηχανικής του Cambridge, ο οποίος ηγήθηκε του έργου. «Μέχρι πρόσφατα, χαρακτηρίζονταν από εξαιρετικά μεγάλο βάρος και δεν είχαν αρκετή αυτονομία. Αλλά με την έλευση των βελτιωμένων μπαταριών λιθίου, παρόμοιων με αυτές που βρίσκονται καθημερινά σε ένα φορητό υπολογιστή, το υβριδικό αεροσκάφος – έστω και σε μικρή κλίμακα – αρχίζει τώρα να γίνεται βιώσιμο».

Η τεχνολογία απέχει ακόμη πολύ από τη δυνατότητα να εφαρμοστεί σε εμπορικά αεροσκάφη, αλλά η συγκεκριμένη κίνηση είναι ένα σημαντικό βήμα, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Οι δοκιμαστικές πτήσεις πραγματοποιήθηκαν στο αεροδρόμιο του Sywell κοντά στο Northampton. Το αεροπλάνο έκανε μια σειρά από μικρούς ελιγμούς κατά μήκος του αεροδιαδρόμου πριν από την απογείωση για τις αξιολογήσεις πτήσεων άνω των 1.500 ποδιών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η αεροπορία εκτιμάται ότι είναι υπεύθυνη για περίπου το 2 τοις εκατό των ανθρωπογενών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Πηγή
Independent

Παλαιότερα άρθρα: