Το πρώτο ντιμπέιτ έδειξε νικήτρια τη Χίλαρι

hilary_cl
Διαβάστε επίσης

Το πρώτο ντιμπέιτ της Χίλαρι Κλίντον με τον Ντόναλντ Τραμπ στο Χάμπστιντ της Νέας Υόρκης τη νύχτα της Δευτέρας (πρώτες πρωινές ώρες Τρίτης, ώρα Ελλάδος) σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης.

Οι δύο μονομάχοι έβγαλαν από νωρίς τα γάντια, όπως το θέλει η κλασική αμερικανική φράση, και επιτέθηκαν με σφοδρότητα ο ένας στον άλλον, αλλάζοντας συνεχώς το θέμα της συζήτησης για να αιφνιδιάσουν τον αντίπαλο. Τα 90 λεπτά του ντιμπέιτ ξεκίνησαν και συνεχίστηκαν έτσι, μεταπηδώντας από θέμα σε θέμα: από τη φορολογική δήλωση Τραμπ και τα email που έχει σβήσει η Χίλαρι μέχρι την οικονομία και τα πυρηνικά.

26808179_17125182.limghandler

«Δεν έχει την εμφάνιση για πρόεδρος» υποστήριξε η Χίλαρι, «δεν έχει τις αντοχές για πρόεδρος» απάντησε ο Τραμπ αναφερόμενος στην υγεία της.

«Η Χίλαρι αν δεν νίκησε, τουλάχιστον δεν έχασε», σχολίασε αναλυτής, υποδεικνύοντας το γεγονός ότι αφού έχει το δημοσκοπικό προβάδισμα ξεπέρασε με άνεση μια δύσκολη βραδιά απέναντι σε έναν απρόβλεπτο αντίπαλο.

received_1469608596387632

Οι ασιατικές αγορές έδειξαν να αναγνωρίζουν επιτυχία της Χίλαρι Κλίντον – άρα και πιθανότερη εκλογή της στην προεδρία και σταθερότητα στην αμερικανική οικονομική πολιτική – και άνοιξαν τα ξημερώματα της Τρίτης με άνοδο. Τo CNBC ανέφερε πολύ γρήγορα ότι σύμφωνα με άτυπη διαδικτυακή δημοσκόπηση, το 59% των τηλεθεατών είδαν τη Χίλαρι ως τη νικήτρια της μονομαχίας, αλλά το ποσοστό άλλαξε λίγη ώρα αργότερα σε 61% υπέρ του Τραμπ (!) ενδεικτικό του πόσο αμφιλεγόμενες είναι τέτοιου είδους μετρήσεις μέσω Internet και τόσο κοντά στα γεγονότα.

Το CNN από την πλευρά του, δημοσιοποίησε δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία ORC αμέσως μετά το ντιμπέιτ και με δείγμα όσους παρακολούθησαν την τηλεμαχία. H έρευνα της ORC έδειξε ότι 62% του τηλεοπτικού κοινού θεωρεί την Κλίντον νικήτρια έναντι 27% του Τραμπ. Αλλά έδειξε επίσης ότι οι τηλεθεατές του ντιμπέιτ ήταν στην πλειονότητά τους ψηφοφόροι των Δημοκρατικών. (Οι Ρεπουμπλικανοί, ως γνωστόν, βλέπουν μόνο Fox News και δεν εμπιστεύονται δημοσιογράφους σαν τον Λέστερ Χολτ του ΝΒC που ήταν συντονιστής του ντιμπέιτ.)

received_1469608586387633

Η χθεσινή αναμέτρηση, παρόλ” αυτά, μπορεί να συνοψίζεται σε μια φράση. Ο Λάρι Κινγκ, ο θρυλικός interviewer του CNN, φέρεται να δήλωσε ότι η τηλεμαχία ήταν «αναζωογονητική, η Χίλαρι είχε μάλλον δίκιο, αλλά δεν πιστεύω ότι κάποιος (τηλεθεατής) άλλαξε γνώμη» για τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο.

Δείτε το βίντεο:

Παλαιότερα άρθρα: