Το Rizopoulospost στην εκπαίδευση της Αντιτρομοκρατικής

polic_apokl
Διαβάστε επίσης

Τους τελευταίους μήνες έχουμε όλοι γίνει μάρτυρες τρομοκρατικών κτυπημάτων από εξτρεμιστικές ομάδες, τζιχαντιστές, «μοναχικούς λύκους», οπαδούς συγκεκριμένων ομάδων με ιδεολογικά κίνητρα, ατόμων της διπλανής πόρτας, τα οποία δεν θα μπορούσαμε να υποψιαστούμε πως είναι ικανά να λειτουργήσουν ως ανθρώπινες βόμβες και να σπείρουν τον τρόμο και τον πανικό στην Ευρώπη και όχι μόνο με μια πράξη αυτοκτονίας.

Αν και η τρομοκρατία θεωρείται ασύμμετρη απειλή, η Αντιτρομοκρατική Μονάδα της ΕΛ.ΑΣ. είναι αξιόμαχη και μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια.

Η Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα (ΕΚΑΜ) αποτελεί την επίλεκτη Ειδική Μονάδα της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει ως αποστολή την αποτελεσματική αντιμετώπιση σοβαρών και εξαιρετικά επικίνδυνων καταστάσεων (όπως τρομοκρατικές ενέργειες, πειρατείες σε μέσα μεταφοράς, απαγωγές ομήρων, συλλήψεις επικίνδυνων κακοποιών, αντιμετώπιση οχυρωμένων προσώπων, προστασία σε πρόσωπα υψηλής επικινδυνότητας κ.λπ.), καθώς και την επέμβαση σε επικίνδυνες περιοχές που έχουν σκόπιμα μολυνθεί από χημικούς ή βιολογικούς παράγοντες ή έχουν ρυπανθεί από ραδιολογικές ή πυρηνικές ουσίες.

Δείτε το βίντεο της εκπαίδευσης της Αντιτρομοκρατικής:

Παλαιότερα άρθρα: