Το «Ρόλινγκ Στόουν» ζήτησε από πανεπιστήμιο να αξιολογήσει άρθρο του

RL-COVER-LOGO
Διαβάστε επίσης

Το γνωστό περιοδικό «Ρόλινγκ Στόουν» ζήτησε από τη σχολή δημοσιογραφίας του πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης να αξιολογήσει «δημσιογραφικά» άρθρο που δημοσίευσε τον Νοέμβριο.

Πρόκειται για πρωτοφανή κίνηση στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, καθώς το μουσικό περιοδικό, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ζήτησε από τη σχολή δημοσιογραφίας του γνωστού πανεπιστημίου να κρίνει αντικειμενικά τον τρόπο που το περιοδικό χειρίστηκε το θέμα, ενδεχόμενες ανακολουθίες ή εκδοτικά σφάλματα.

Το αμφισβητούμενο άρθρο περιείχε κατηγορίες για ομαδικό βιασμό σε μια αδελφότητα της πανεπιστημιούπολης της Βιρτζίνια. Είχε έκταση 9.000 λέξεων, και περιέγραφε μια επίθεση σε μια γυναίκα σε πάρτι που είχε γίνει στο σπίτι της αδελφότητας ΦΚΨ το 2012, καθώς και την αποτυχία του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια να αντιδράσει. Το πανεπιστήμιο ανέστειλε τις δραστηριότητες της αδελφότητας μετά τη δημοσίευση του άρθρου.

Το κείμενο προκάλεσε έντονη ανησυχία στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, στοιχεία όμως του ρεπορτάζ ελέγχθηκαν και επικρίθηκαν στα μέσα ενημέρωσης.

«Το Ρόλινγκ Στόουν συμφώνησε να δημοσιεύσει ολόκληρη την έκθεσή μας, χωρίς καμιά επιμέλεια, στον ιστότοπό του, καθώς και σημαντικά αποσπάσματα στο περιοδικό», αναφέρει σε δήλωσή της η Σχολή Δημοσιογραφίας του Κολούμπια.

Το περιοδικό ζήτησε από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια να εξετάσει τη «συντακτική διαδικασία που οδήγησε στη δημοσίευση αυτής της ιστορίας»,αναφέρει ο εκδότης Γιαν Ουένερ.

Παλαιότερα άρθρα: