Το σώμα του μέλλοντος: Καλλιτέχνης σχεδιάζει ρομποτικά όργανα (ΦΩΤΟ)

Naked Robot Tattoo Kits & Etc._full
Διαβάστε επίσης

Το σώμα του μέλλοντος: Καλλιτέχνης σχεδιάζει ρομποτικά όργανα

Εχετε σκεφτεί ποτέ πώς θα ήταν το σώμα σας, αν μπορούσατε να συντηρείτε τα όργανα σας και να τα κάνετε update όπως τις ηλεκτρονικές σας συσκευές; Μία σχεδιάστρια, εμπνεύστηκε από την εύθραυστη ανθρώπινη ύπαρξη και δημιούργησε διαφημίσεις του μέλλοντος που προκαλούν δέος.

Οπως αναφέρει η ίδια η καλλιτέχνης στο blog της «Αυτή η φανταστική διαφημιστική καμπάνια παρουσιάζει ένα δυστοπικό μέλλον, στο οποίο θα έχουν θέση μόνο όσοι έχουν χρήματα να κάνουν update τα μέλη του σώματος τους.»

Η ιδέα πίσω από την καμπάνια Ascension και τα όργανα έχουν σχεδιαστεί από την Σαντάλ Σερίφ με τη βοήθεια του art designer Τάρεκ Αμπντελκάβι.

Για την έμπνευση, η Σαρίφ παραδέχεται ότι χρησιμοποίησε Ολυμπιονίκες και προσπάθησε να μεταφέρει τις δυνατότητες τους στις αφίσες της.

Ηλεκτρονικές καρδιές που δε σταματάνε ποτέ, πνευμόνια με δεκαπλάσια χωρητικότητα και σπονδυλική στήλη με ελαστικότητα αίλουρου, βιονικά μάτια και φλέβες που εξασφαλίζουν την καλή λειτουργία του σώματος, είναι μόλις μερικές από τις φουτουριστικές προτάσεις της καμπάνιας.

asc1

asc2

asc3

asc4

asc5

asc6

asc7

Παλαιότερα άρθρα: