Το σωματίδιο Χιγκς ανακάλυψαν πρώτοι οι… Simpsons!

0c2366d9b3951ba397e65cd8790326d4_XL
Διαβάστε επίσης

Φαίνεται πως ο Χομέρ Σίμσον ήταν αυτός που ανακάλυψε πρώτος το σωματίδιο Χιγκς, που ονομάζεται και «το σωματίδιο του Θεού», περίπου μια δεκαετία πριν το ανακαλύψει ο Leon Lederman.

Όπως αναφέρεται στο επεισόδιο «The Wizard of Evergreen Terrace», που κυκλοφόρησε το 1998, ο Χομέρ εμφανίζεται μπροστά από έναν πίνακα, προσπαθώντας να λύσει μια περίπλοκη και άγνωστη μέχρι εκείνη την εποχή εξίσωση. Αυτή η εξίσωση αναφέρεται πως ήταν ίδια που οδήγησε στην ανακάλυψη του σωματιδίου Χιγκς. «Αν προσπαθήσεις και καταφέρεις να τη λύσεις θα βρεις το σωματίδιο», αναφέρει ο Simon Singh, ειδικός στις θετικές επιστήμες και τα μαθηματικά.

«Είναι απίστευτο το ότι ο Χομέρ ανακαλύπτει το σωματίδιο περίπου 14 χρόνια πριν από την επίσημη ανακάλυψή του», προσθέτει με χιούμορ. Παράλληλα, ο Singh, που είναι και ο συγγραφέας του βιβλίου Οι Σίμσονς και τα μαθηματικά τους Μυστικά, τονίζει πως: «οι Σίμσονς αποτελούν την πρώτη μαθηματική σειρά στην τηλεόραση, αυτό οφείλεται στο γεγονός πως οι εμπνευστές της είναι όλοι μαθηματικοί».

Τέλος, σύμφωνα με την Independent, αναφέρεται πως στόχος της σειράς τότε ήταν να εμπνεύσει όσους είχαν έφεση στα μαθηματικά, αλλά και να εισάγει στον κόσμο των μαθηματικών όσους δεν τους ενδιέφεραν.

Παλαιότερα άρθρα: