«Το Σχέδιο Μάρσαλ, οι Ελληνο-αμερικανικές Σχέσεις και Μαθήματα για τις Προκλήσεις του Αύριο»

marshall plan
Διαβάστε επίσης

Το Σχέδιο Μάρσαλ άλλαξε την Ελλάδα; Ποιες ήταν οι οικονομικές και διπλωματικές παρακαταθήκες του; 70+1 χρόνια μετά το think tank Κέντρο Αστικής Μεταρρύθμισης (ΚΕ.ΑΣ.Μ.) διοργανώνει και σας καλεί σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση με κύριο θέμα τις Ελληνοαμερικανικές Σχέσεις του τότε και του σήμερα.

Στην εποχή αυτή των συνεχών και πολυδιάστατων εξελίξεων είναι αναγκαίες οι συλλογικά επωφελείς διεθνείς οικονομικές σχέσεις αλλά και οι σύγχρονες πολιτικές με ευθύνη και θάρρος. Πρέπει λοιπόν να μάθουμε από τα σωστά και τα λάθη του παρελθόντος.

Το βιβλίο του κ. Αλέξανδρου Κωστόπουλου «Γέφυρες Συνεργασίας: Σχέδιο Μάρσαλ και Ελλάδα» εξετάζει προσεκτικά και σε βάθος το Σχέδιο Μάρσαλ με σκοπό να αντλήσουμε γόνιμα στοιχεία που θα μας θωρακίσουν ώστε να αντιμετωπίσουμε επιτυχώς τις προκλήσεις και τις μελλοντικές προοπτικές.

Ομιλητές θα είναι οι:

  • Αλέξανδρος Κωστόπουλος,Founder and CEO της FORESIGHT Strategy & Communications, Συγγραφέας «Γέφυρες Συνεργασίας: Σχέδιο Μάρσαλ και Ελλάδα» (Εκδόσεις ΙΚΑΡΟΣ)
  • Σπύρος Λίτσας, Αναπλ. Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων ΠΑ.ΜΑΚ.
  • Θανάσης Κουϊμτζης, CEO Kouimtzis Group
  • Ιωάννης Π. Χουντής, Πρόεδρος ΚΕ.ΑΣ.Μ. και Κλασικός Φιλόλογος

Χαιρετισμό θα κάνει ο Γιάννης Παπαγεωργίου, Γενικός Διευθυντής ΚΕ.ΑΣ.Μ. και Οικονομολόγος, MSc HR Management

Την εκδήλωση συντονίζει ο Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του DEI College (Εθνικής ΑΜΥΝΗΣ 9, Θεσσαλονίκη) την Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 στις 18.30.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε άτομα που το επιθυμούν.

Παλαιότερα άρθρα: