Το σύστημα 10-3-2-1-0 που εγγυάται έναν καλό ύπνο και ζωή γεμάτη ενέργεια

Ypnos zevgari nea orizontia1
Διαβάστε επίσης

Το μυστικό κρύβεται στον καλό ύπνο. Οι περισσότεροι από μας δεν κοιμόμαστε καλά ακόμα κι αν νομίζουμε το αντίθετο. Το αποτέλεσμα είναι την επόμενη μέρα, να μην έχουμε κουράγιο για τίποτα.

Οταν κοιμόμαστε πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να «πέφτουν όλα τα ρολά» όπως λένε. Σπανίως όμως γίνεται αυτό και τις περισσότερες φορές ούτε καν το καταλαβαίνουμε. Συχνά συμβαίνει το βράδυ να κοιμόμαστε βαριά και το επόμενο πρωί να μην έχουμε καθόλου ενέργεια. Τι φταίει; Και πως αυτό διορθώνεται;

Σύμφωνα με τον Καναδό προπονητή και συγγραφέα βιβλίων αυτοβελτίωσης & fitness Κρεγκ Μπάλανταϊν, ο τρόπος είναι απλός και ονομάζεται Μέθοδος 10-3-2-1-0 ή αλλιώς Μέθοδος Τέλεια Ημέρα. Ο Μπάλανταϊν υποστηρίζει ότι αν ακολουθήσουμε τα βήματα που προτείνει ένα-ένα, τότε θα ξυπνάμε κάθε πρωί με το μέγιστο της ενέργειας!

Τα 5 θαυματουργά βήματα

10 ώρες πριν τον ύπνο: Οχι άλλη καφεΐνη
3 ώρες πριν τον ύπνο: Οχι άλλο φαγητό και αλκοόλ
2 ώρες πριν τον ύπνο: Οχι άλλη δουλειά
1 ώρα πριν τον ύπνο: Οχι άλλη οθόνη (τηλεόραση, υπολογιστής, τάμπλετ, κινητό)
0 αναβολές αφύπνισης στο ξυπνητήρι το επόμενο πρωί
Ενα ακόμα χρήσιμο tip
Ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσουμε τη μέρα είναι να ξυπνάμε 15 λεπτά νωρίτερα το πρωί και να κάνουμε το πρώτο πράγμα που συνηθίζουμε (καφές, τουαλέτα, πρωινό, χαλάρωση) όσο ακόμα οι άλλοι στο σπίτι κοιμούνται.

Σύμφωνα με τον Κρεγκ Μπάλανταϊν, αν ακολουθήσουμε αυτές τις απλές συμβουλές στο σύνολό τους, τα αντανακλαστικά μας θα είναι πολύ καλύτερα μέσα στη μέρα, το μυαλό θα λειτουργεί ρολόι, θα έχουμε καλύτερη διάθεση. Και το κυριότερο; Δεν θα αφήνουμε καμία ευκαιρία που περνάει από μπροστά μας να πάει χαμένη.

* Συμπληρωματικά και προαιρετικά ο Μπάλανταϊν προτείνει για ακόμα καλύτερο ύπνο να μοιραζόμαστε το κρεβάτι με ένα κατοικίδιο, όταν ξυπνάμε το πρωί να πίνουμε ένα φλιτζάνι ζεστό κακάο και να μην αρχίζουμε δουλειά πριν τις 10.00.

Παλαιότερα άρθρα: