Το “Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν” τιμά τη μνήμη της Νέλλης Αγγελίδου

aggelidou2
Διαβάστε επίσης

Συγκίνηση σκόρπισε η είδηση του θανάτου της σπουδαίας ηθοποιού Νέλλης Αγγελίδου, που «έφυγε» -την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου- από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών. Το «Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν», θέλοντας να τιμήσει την μνήμη της ηθοποιού, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση στο τέλος του μήνα. Διαβάστε την ανακοίνωση του θεάτρου:

«Απόφοιτος του 1955 από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, η Νέλλη Αγγελίδου χάραξε μια σπουδαία πορεία στο Θέατρο Τέχνης (Τριαντάφυλλο στο στήθος, Λυσιστράτη, Πέρσες, Η Αυλή των θαυμάτων κ.ά) και στο ελληνικό θέατρο ευρύτερα, με επιλεγμένες εμφανίσεις στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Για την ερμηνεία της στην ταινία «ο Ήλιος του θανάτου» διακρίθηκε το 1978 αποσπώντας το έπαθλο «Μαρίκα Κοτοπούλη» και το 1ο βραβείο γυναικείου ρόλου στο Διεθνές Φεστιβάλ της Αλεξάνδρειας, ενώ το 1988 η Ελληνική Ραδιοφωνία την τίμησε για την προσφορά της στον πολιτισμό.

Το Θέατρο Τέχνης θα αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη της Νέλλης Αγγελίδου με εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα.»

Παλαιότερα άρθρα: