Το τρέιλερ της ταινίας για τον Σνόουντεν καθηλώνει (ΒΙΝΤΕΟ)

590_3a1f765b6b2da736a64b210ef8cb6aed
Διαβάστε επίσης

Το πρώτο τρέιλερ της νέας ταινίας «Snowden» του Όλιβερ Στόουν είναι γεγονός.

Πρόκειται για ταινία, που γυρίστηκε στο Μόναχο και είναι βασισμένη στο βιβλίο του δημοσιογράφου Λουκ Χάρντινγκ, «The Snowden Files: The Inside Story of the World’s Most Wanted Man», αλλά και στο «Time of the Octopus» του Ανατόλι Κουτσερένα.

Όσο για το τι πραγματεύεται; Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς. Κεντρικός ήρωας δεν είναι άλλος από τον Σνόουντεν, τον οποίο ο Στόουν έχει χαρακτηρίσει ήρωα δηλώνοντας, μάλιστα, πως «αποκάλυψε πράγματα που θα έπρεπε να ξέρουμε όλοι μας, ότι η Αμερικανική Κυβέρνηση επανειλημμένα παραβιάζει τα δικαιώματα των πολιτών της».

Και για όσους δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο Έντουαρντ Σνόουντεν… Πρόκειται για τον Αμερικανό διαχειριστή συστημάτων που εργαζόταν, βάσει συμβολαίου, για την NSA και την CIA.

Το 2013, ο Σνόουντεν διοχέτευσε στον Τύπο απόρρητες πληροφορίες από την NSA σχετικά με τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης που εφαρμόζουν οι αμερικανικές και βρετανικές κυβερνήσεις.

Οι πληροφορίες αποκαλύπτουν τα προγράμματα παρακολούθησης που τρέχει η NSA με τη συνεργασία εταιριών τηλεπικοινωνιών και ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας, όπου τον ρόλο του πρωταγωνιστή έχει ο Joseph Gordon-Levitt:

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: Open Road Films

Παλαιότερα άρθρα: